Η Citi δεν βλέπει εκλογές στην Ελλάδα

Η Citi δεν βλέπει εκλογές στην Ελλάδα

Στο σενάριο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και όχι των πρόωρων εκλογών επενδύει η Citi, θεωρία που φαίνεται να συνάδει και με αυτή του East Capital fund που αγοράζει ελληνικές τράπεζες προσδοκώντας ανοδική κίνηση.

Η Citi επιμένει θα θεωρεί απίθανο το σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, παρά την προσπάθεια συγκεκριμένων ελληνικών Media να αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση επιβαρύνοντας το κλίμα και περνώντας την αίσθηση πολιτικών ανατροπών στην επενδυτική κοινότητα.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει υπό αυξημένη πίεση, τόσο από το εσωτερικό της, όσο και από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε  Ο ESM εκταμιεύει την υποδόση 1 δισ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δηλώνει πως εξακολουθεί να θεωρεί απίθανες τις πρόωρες εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις.

Όσον αφορά την εκκρεμούσα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η Citigroup σημειώνει ότι η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας καθίσταται επιτακτική και για τους πιστωτές, εξαιτίας των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων στις χώρες της Ε.Ε.

«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. να προκληθεί ακόμη μία αναταραχή στην Ελλάδα, μέσω της αύξησης του κινδύνου μίας ελληνικής χρεοκοπίας ή ενός Grexit»

τονίζει, στο ίδιο πλαίσιο.
Καταλήγοντας, συνοψίζει πως το σενάριο επίτευξης συμφωνίας εντός των επόμενων, λίγων μηνών, είναι το πλέον πιθανό, παρότι η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου μοιάζει ανέφικτη.

Διαβάστε  Ο Τσίπρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προληπτικής πιστωτικής γραμμής