Γκρίζες ζώνες θέλουν οι Τούρκοι στα Ίμια, δηλώσεις του αντιπροέδρου

Γκρίζες ζώνες θέλουν οι Τούρκοι στα Ίμια, δηλώσεις του αντιπροέδρου

Δεύτερος γύρος κλιμάκωσης της έντασης στα ελληνοτουρκικά ανοίγει, όπως φαίνεται, μετά την υπέρπτηση και τη ρίψη στεφάνου από τον Πάνο Καμμένο, στον θαλάσσιο τάφο των τριών Ελλήνων αξιωματικών στα Ίμια.

Διαβάστε επίσης: Ίμια: Στεφάνι από Καμμένο, παραβιάσεις από Τούρκους μετά

Αμέσως μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού Άμυνας από την περιοχή τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια και την Καλόκιμνο, ενώ τη σκυτάλη πήρε λίγες ώρες αργότερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Νέα τουρκική προβοκάτσια με επίκεντρο τα Ίμια

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία απειλεί τον Τσίπρα με εκλογές

Ο Βεϊσί Καϊνάκ σε δηλώσεις του είπε

«Δεν αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο»,

ενώ προσέθεσε

«δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».

Οι δηλώσεις του ΤΟύρκου αντιπροέδρου προστίθενται στον περίπλου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, δίνοντας την αίσθηση μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης-πρόκλησης προς την Ελλάδα και την ΕΕ.

Διαβάστε  Δηκτική απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Από ελληνικής πλευράς κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ παρακολουθούν προσεκτικά και απαντούν στις προκλήσεις, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Διαφήμιση