if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Αξιολόγηση: Διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, εκτός χρόνου τα media

Στο παρασκήνιο και χωρίς εντάσεις διεξάγεται η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αυτή την εβδομάδα, με το ζήτημα του τραπεζικού φορέα ειδικού σκοπού (bad bank) και του νομοσχεδίου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες να κυριαρχούν.

Εν τη απουσία δηλώσεων, ουσιωδών διαρροών και ηχηρών αντιπαραθέσεων τα media στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς διαμορφώνουν σκηνικό που θυμίζει την εβδομάδα που προηγήθηκε του Eurogroup.
Τα όσα είχε δηλώσει σε εφημερίδες προ της Ευρωομάδας επανέλαβε στην κατάθεσή του στο Ευρωκοινοβούλιο και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «ειδική περίπτωση» αλλά και επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα λειτουργεί, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε χθες μέσω non paper ότι έχουν υλοποιηθεί το 30-35% των συμφωνηθέντων δίνοντας την ένδειξη ότι βρίσκεται στην «ίδια σελίδα» με τους θεσμούς.
Αισιόδοξος ακούστηκε –χθες Δευτέρα- ο Πιερ Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι Ελλάδα και Θεσμοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
Ωστόσο ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα καθοριστεί την τελευταία στιγμή στην ανακοίνωση του Eurogroup που θα πιστοποιήσει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έγινε άλλωστε και την προηγούμενη φορά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version