Γιατί το πιo επιτυχημένο Fund του 2016 αγοράζει ελληνικές τράπεζες

Γιατί το πιo επιτυχημένο Fund του 2016 αγοράζει ελληνικές τράπεζες

Ισχυρές θέσεις σε ελληνικές τράπεζες χτίζει το fund East Capital, σύμφωνα με το Bloomberg, προσδοκώντας ισχυρή ανοδική κίνηση σε έναν υποτιμημένο κλάδο με υγιή θεμελιώδη. Το στοιχείο που καθιστά την επένδυση άξια λόγου και προσοχής είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο fund ξεπέρασε το 2016 σε αποδόσεις το 90% των ομοειδών fund επιτυγχάνοντας κέρδη 36%(!).

Όπως δηλώνει στο Bloomberg ο αναπληρωτής διαχειριστής Ανατολικής Ευρώπης του East Capital «οι τράπεζες έχουν το μεγαλύτερο περιθώριο ανοδικής κίνησης». Ενώ αναλύοντας τη στρατηγική του fund λέει «Χτίσαμε στρατηγικές θέσεις κατά το 2016, μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, βασιζόμενοι στους ισχυρούς ισολογισμούς, ενώ πλέον πιστεύουμε ότι οι αποτιμήσεις είναι πολύ χαμηλές».

Διαβάστε  FF Group: Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα της QCM


Σύμφωνα με το Bloomberg στο χαρτοφυλάκιο της East Capital που διαχειρίζεται 230 εκατ. ευρώ, είναι ισχυρές θέσεις στην Alpha Bank και τη Eurobank, με την προσδοκία της σημαντικής ενίσχυσης της κερδοφορίας το τρέχον έτος.
Ωστόσο οι αναλυτές θέτουν δυο μεγάλα «ΑΝ»: «Αν υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση και αν η Ελλάδα συμπεριληφθεί στο QE, τότε τα περιθώρια ανόδου είναι τεράστια».

Διαβάστε  Τι δείχνει η υποβάθμιση της FF Group από τον MSCI Global Greece στον Small Cap