Ο Παυλόπουλος ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για Τουρκία

Ο Παυλόπουλος ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για Τουρκία

Σε έμμεση κλήση για Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας μεταφράζεται η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία απειλεί τον Τσίπρα με… εκλογές

«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι, αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία»

τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP.

Διαφήμιση

Αναφερόμενος στη σημερινή τουρκική πρόκληση στα Ίμια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε:

«Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή, γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η Συνθήκη της Λωζάνης».

Ο κ. Παυλόπουλος, που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.

Διαφήμιση