Απάντηση Τραμπ για απαγορεύσεις: Κάνω ότι και ο Ομπάμα

Απάντηση Τραμπ για απαγορεύσεις: Κάνω ότι και ο Ομπάμα

Τις ενέργειες της κυβέρνησης Ομπάμπα επικαλείται ο Ντόναλτ Τραμπ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος πως η στοχοποίηση της μουσουλμανικής κοινότητας είναι παραποίηση, προϊόν των μέσων ενημέρωσης.

Αναφέροντας τη βαθιά λύπη του για όσους βιώνουν την ανθρωπιστική κρίση της Συρίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνει πως θα εφαρμόσει την πολιτική της απαγόρευσης, και θα επανέλθει στην έκδοση βίζα για τις επτά χώρες που περιλαμβάνονται στο διάταγμα, όταν σε 90 ημέρες θα είναι βέβαιος πως έχει διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας του από τις χώρες του “τρόμου”.

Διαβάστε  Ο Σι Ζινπίνγκ πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Ακολουθεί μεταφρασμένη αυτούσια η δήλωση Τράμπ

Η Αμερική είναι ένα περήφανο έθνος από μετανάστες και θα συνεχίσει να δείχνει συμπόνοια σε όσους αναζητούν φυγή από την καταπίεση, αλλά θα το κάνει ενώ προστατεύει του δικούς της πολίτες και σύνορα. Η Αμερική υπήρξε πάντα η γη των ελεύθερων και το σπίτι των γενναίων. Θα την κρατήσουμε ελεύθερη και ασφαλή, όπως και τα μέσα ενημέρωσης ξέρουν, αλλά αρνούνται να πουν. Η πολιτική μου είναι παρόμοια με τις πράξεις του προέδρου Ομπάμα το 2011 όταν απαγόρευσε την έκδοση βίζα για μετανάστες από το Ιράκ για έξι μήνες. Οι επτά χώρες που αναφέρονται στο εκτελεστικό διάταγμα είναι οι ίδιες που νωρίτερα είχαν ταυτοποιηθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ως πηγές τρόμου.
Για να είμαστε σαφείς, αυτή δεν είναι μια απαγόρευση Μουσουλμάνων, όπως τα μέσα ενημέρωσης ψευδώς μεταδίδουν. Υπάρχουν πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως που είναι κατά πλειοψηφία Μουσουλμανικές και δεν επηρεάζονται από αυτή την εντολή. Θα εγκρίνουμε ξανά τις βίζα όλων των χωρών όταν θα είμαστε σίγουροι ότι έχουμε εξετάσει και εφαρμόσει τις πιο ασφαλείς πολιτικές στις επόμενες 90 ημέρες. Τρέφω εκπληκτικά συναισθήματα για τους ανθρώπους που βιώνουν την τρομακτική ανθρωπιστική κρίση της Συρίας. Προτεραιότητα μου θα είναι πάντα να προστατεύω και να υπηρετώ την χώρα μας, αλλά ως Πρόεδρος θα βρω τρόπους να βοηθήσω αυτούς που υποφέρουν.