Πρόσφυγες βάσει… θρησκεύματος επιλέγει ο Τραμπ

Πρόσφυγες βάσει… θρησκεύματος επιλέγει ο Τραμπ

Τον διαχωρισμό αποδοχής των προσφύγων όχι μόνο βάσει προέλευσης αλλά και βάσει θρησκεύματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Christian Broadcasting Network.

Αναφερόμενος στους Σύριους πρόσφυγες, είπε πως είναι «αδύνατον, ή τουλάχιστον πολύ δύσκολο» για Σύριους Χριστιανούς να εισέλθουν στις ΗΠΑ, ενώ οι μουσουλμάνοι φαίνεται να έχουν προτεραιότητα, γεγονός που χαρακτήρισε πολύ άδικο και προτίθεται να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: Κάτοικοι των ΗΠΑ, δεν μπορούν να μπουν στη χώρα λόγω… Τράμπ

Ταυτόχρονα με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που μπλόκαρε προσωρινά τη βίζα από επτά, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικές χώρες, η δήλωση του Τραμπ υπέρ των Χριστιανών, ενισχύει τις αντιδράσεις που επικαλούνται στοχοποίηση της μουσουλμανικής κοινότητας, παρόλο που ο ίδιος είπε πως η απόφαση δεν στοχεύει στην απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους αλλά σε προστασία της χώρας από τρομοκράτες.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

[graphiq id=”12MIXEjmH0V” title=”Προέλευση των προσφύγων που έγιναν δεκτοί στις ΗΠΑ το 2016" width=”700" height=”964" url=”https://w.graphiq.com/w/12MIXEjmH0V” ]

Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ ο Ντόναλτ Τράμπ τάχθηκε υπέρ των Χριστιανών, δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο ή τουλάχιστον ένδειξη πως οι υπηρεσίες «προτίμησαν» μουσουλμάνους έναντι Χριστιανών. Και οι αριθμοί φαίνεται να μην επαληθεύουν τις δηλώσεις αυτές.

Διαβάστε  Εμπορική τζιχάντ κήρυξε ο Τραμπ, πρώτα θύματα ΝΑΤΟ, G7, στόχος η Ευρώπη

Σύμφωνα με έκθεση του Pew Research Center, για το 2016 οι ΗΠΑ δέχθηκαν 38.901 Μουσουλμάνους πρόσφυγες και 37.521 Χριστιανούς, μεγέθη που δεν υποδηλώνουν προτίμηση του ενός έναντι του άλλου θρησκεύματος. Ταυτόχρονα, ενώ το 99% των περίπου 12.600 Σύριων προσφύγων που εισήλθαν στη χώρα ήταν μουσουλμάνοι, στο σύνολο του πληθυσμού της Συρίας, οι Χριστιανοί αποτελούν μόλις το 10%.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έρευνα του Cato Institute, η πιθανότητα δολοφονίας σε τρομοκρατική ενέργεια από ζητούντες άσυλο ήταν μία στα 2,73 δισεκατομμύρια, και η αντίστοιχη πιθανότητα για τρομοκρατική ενέργεια από μετανάστη μία στα 3,64 δισεκατομμύρια.

Διαφήμιση