Τη διαφωνία της, δια του εκπροσώπου της, εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ στο νόμο-μπλόκο στην εισδοχή μουσουλμάνων μεταναστών αλλά και ταξιδιωτών στις ΗΠΑ που πέρασε ο Ντόναλντ Τράμπ με προεδρικό διάταγμα την Παρασκευή.
Διαβάστε επίσης: Οι Βρετανοί ψηφίζουν για την ακύρωση της επίσκψης Τράμπ
Οι αντιδράσεις παγκοσμίως είναι τεράστιες, με μόνη χώρα που επιβραβεύει δημοσίως, την πολιτική Τράμπ να είναι το Ισραήλ.
[graphiq id=”g0jv8qaiNgN” title=”Δημοσκόπηση: Ενθαρρύνει το Ισλάμ τη βία περισσότερο από άλλες θρησκείες;” width=”700″ height=”649″ url=”https://w.graphiq.com/w/g0jv8qaiNgN” ]
Την αντίθεσή της αναγκάστηκε να δημοσιοποίηση και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία δια του εκπροσώπου της κατέστησε σαφές ότι θα υποβάλλει επίσημη διαμαρτυρία εφόσουν πλήττονται Βρετανοί πολίτες.
Η Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά πως δεν «δικαιολογούνται» οι περιορισμοί για τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.
Διαβάστε επίσης: Πρόσφυγες βάσει… θρησκεύματος επιλέγει ο Τράμπ
«Είναι πεπεισμένη πως ακόμη και στο πλαίσιο της αναγκαίας μάχης κατά της τρομοκρατίας δεν δικαιολογείται να τίθενται υπό γενικευμένη υποψία οι άνθρωποι ανάλογα με τον τόπο καταγωγής ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.
«Η καγκελάριος λυπάται για την απαγόρευση εισόδου (στις Ηνωμένες Πολιτείες) που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στους πρόσφυγες και στους πολίτες ορισμένων χωρών», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η γερμανική κυβέρνηση «πρόκειται τώρα να εξετάσει τις συνέπειες» που θα έχει αυτή η απαγόρευση για τους γερμανούς πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα και πλήττονται από τα αμερικανικά μέτρα, διευκρίνισε.
Η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης σημειώνεται την επομένη της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ. Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την τηλεφωνική συνομιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γερμανία δεν έκαναν αναφορά στους νέους περιορισμούς για τη μετανάστευση στο αμερικανικό έδαφος.
«Οι Συνθήκες της Γενεύης για τους πρόσφυγες καλούν τη διεθνή κοινότητα να υποδέχεται τα πρόσωπα που φεύγουν προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο για ανθρωπιστικούς λόγους» και «η καγκελάριος έδωσε έμφαση» σε αυτό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας της με τον Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.