Κάτοικοι των ΗΠΑ, δεν μπορούν να μπουν στη χώρα λόγω… Τράμπ

Όσοι βγαίνουν δεν ξαναμπαίνουν!

Κάτοικοι των ΗΠΑ, δεν μπορούν να μπουν στη χώρα λόγω… Τράμπ

Έμφραγμα στα αεροδρόμια αλλά και τις αμερικανικές επιχειρήσεις έχει προκαλέσει το διάταγμα του Ντόναλντ Τράμπ για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα καθώς μεγάλος αριθμός μακροχρόνιων και μόνιμων κατοίκων των ΗΠΑ δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους. Το προεδρικό διάταγμα εντολή του Ντόναλτ Τραμπ μπλοκάρει προσωρινά τη βίζα από επτά, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικές, χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η λίστα περιλαμβάνει πληγείσες χώρες όπως Υεμένη και Λιβύη, από τις οποίες είναι σχετικά λίγοι οι μόνιμοι κάτοικοι στις ΗΠΑ, αλλά και Ιράν, τόπο καταγωγής μεγάλου αριθμού μονίμων κατοίκων και Ιράκ, Συρία, Σομαλία και Σουδάν.

Διαβάστε  Ο Τραμπ πιστεύει στο NATO, αφού το τσάκισε

[graphiq id=”5NXChROHNoF” title=”ΗΠΑ: Μετανάστευση ανά περιοχή” width=”700" height=”565" url=”https://w.graphiq.com/w/5NXChROHNoF” ]

Διαφήμιση

Όλοι οι κάτοχοι βίζας αυτών των χωρών που έτυχε να βρίσκονται εκτός ΗΠΑ κατά την υπογραφή της εντολής, ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοι, δεν μπορούν να επιστρέψουν καθώς η εντολή τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα και δεν έχουν ακόμα καταρτιστεί σαφείς οδηγίες προς τους συνοριοφύλακες από τους δικηγόρους του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Διαβάστε  Αμυντικές δαπάνες και... παραγγελίες στις ΗΠΑ ζητά ο Τραμπ από την ΕΕ

Η διοίκηση θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα εξαίρεσης από την απαγόρευση σε ορισμένους κατόχους βίζας, μετά από αίτηση, αλλά η διαδικασία συζητείται και θα χρειαστεί χρόνος ώστε να μπορέσει να τεθεί κάτι ανάλογο σε εφαρμογή, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η εντολή έχει προκαλέσεις αρκετή σύγχυση στο υπουργείο, καθώς οι δικηγόροι δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει τις διαδικασίες ελέγχου στα σημεία εισόδου της χώρας και οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι δεν γνώριζαν τις αλλαγές φεύγοντας από την εργασία τους την Παρασκευή.

Διαβάστε  Νέα επίθεση Τραμπ στην Ευρώπη, ετοιμάζει νέους δασμούς και κυρώσεις

Διαφήμιση