Τράμπ – Μέι, ψάχνουν λύση στα αδιέξοδα

Εμπορική και στρατιωτική συνεργασία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών

Τράμπ – Μέι, ψάχνουν λύση στα αδιέξοδα

Την κοινή τους θέση για συνεργασία σε εμπορικό και στρατιωτικό επίπεδο επιβεβαίωσαν οι Ντόναλτ Τραμπ και Τερέζα Μέι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τις συνομιλίες τους στον Λευκό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ντόναλντ Τράμπ επικρότησε το Brexit, ακολουθώντας μια ρητορική που θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΕ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ «ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα, όχι ένα τεράστιο εμπόδιο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διαβάστε  Αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύνοδο Κιμ-Τραμπ

[graphiq id=”3wJYwepJLFj” title=”Βαθμός ικανοποίηση με την Τερέζα Μέι ως πρωθυπουργό” width=”700" height=”573" url=”https://w.graphiq.com/w/3wJYwepJLFj” ]

Διαφήμιση

Θέτοντας τη βάση για ενδεχόμενη εμπορική συνεργασία, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την από κοινού επιθυμία τους για την ενίσχυση των εμπορικών τους σχέσεων, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να αναφέρει πως το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο, ενώ στις συζητήσεις τους αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών.

[gra[graphiq id=”jQ6DF2Dw5tr” title=”Δημοσκόπηση: Υποστήριξη στου στόχους Brexit της Τερέζα Μέι” width=”700" height=”623" url=”https://w.graphiq.com/w/jQ6DF2Dw5tr” ]

Διαβάστε  Ο Τραμπ επιτίθεται στην Ευρώπη, αλλά Harley, BMW και Polaris του απαντούν

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τερέζα Μέι, ο Ντόναλτ Τραμπ, χαλάρωσε την πρότερη επικριτική του στάση, υποσχόμενος πως θα το στηρίξει πλήρως. Με την Βρετανία να στηρίζει επίσης το ΝΑΤΟ, η Μέι επεσήμανε στις συζητήσεις της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την βαρύτητα της απειλής του κυβερνοπολέμου και την εντατικοποίηση των προσπαθειών αναχαίτισης των τζιχαντιστών στον κυβερνοχώρο.

[graphiq[graphiq id=”cCYzPvl1AwJ” title=”Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι του Ηνωμένου Βασιλείου” width=”700" height=”1041" url=”https://w.graphiq.com/w/cCYzPvl1AwJ” ]Το ευνοϊκό κλίμα της πρώτης επίσκεψης ξένου ηγέτη με τον Ντόναλτ Τραμπ, επιβεβαιώθηκε από τη Τερέζα Μέι, η οποία ενώ ανέφερε ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρχει πάντα ταύτιση απόψεων, ταυτόχρονα αναγνώρισε πως σε πληθώρα ζητημάτων η γνώμη του ενός θα έχει βαρύτητα στον άλλο.

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

Διαφήμιση