Διαδικασίες για την ποινική δίωξη του πρώην CEO της Volkswagen για απάτη και χειραγώγιση ξεκίνησαν οι δικαστικές αρχές, μετά όμως την ολοκλήρωση των συμβιβασμών της εταιρίας με τις ΗΠΑ.
Αν και οι γερμανικές αρχές στοχοποιούν τον πρώην CEO, Μάρτιν Βίντερκορν, δεν κυνηγούν την ίδια την εταιρία, αλλά στελέχη της. Με τρόπο αυτό στέλνουν σαφές μήνυμα ότι ο στόχος δεν είναι η εταιρική κουλτούρα αλλά μεμονωμένα στελέχη.
[graphiq id=”7U2UHXY2V4V” title=”Πόσο κοστίζει στη VW το dieselgate” width=”700″ height=”943″ url=”https://w.graphiq.com/w/7U2UHXY2V4V” ]
Σε αυτό το πλαίσιο οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές διεύρυναν την έρευνα για το σκάνδαλο της Volkswagen που αφορούσε την παραποίηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων και δήλωσαν ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας ίσως γνώριζε για την χειραγώγηση νωρίτερα απ’ ό,τι έχει μέχρι στιγμής δηλώσει δημοσίως.
Οι εισαγγελείς στο Μπράουνσβαϊγκ κοντά στην έδρα της Volkswagen (VW) στο Βόλφσμπουργκ δήλωσαν σήμερα ότι αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 28 κατοικίες και γραφεία. Δήλωσαν ότι αύξησαν τον αριθμό των ατόμων που κατηγορούνται σε σχέση με το σκάνδαλο στους 37 από τους 21, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Μάρτιν Βίντερκορν.
[graphiq id=”aEnHpdBzcLX” title=”Volkswagen: Το προφίλ” width=”700″ height=”639″ url=”https://w.graphiq.com/w/aEnHpdBzcLX” ]
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι γίνεται έρευνα σε βάρος Βίντερκορν με την κατηγορία της απάτης. Σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου διενεργείται ήδη έρευνα από τους εισαγγελείς του Μπράουνσβαϊγκ για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς.