Αλβανοί τζιχαντιστές σχεδιάζουν επίθεση στη Βιέννη

Σε συναγερμό οι τοπικές αρχές. Συνελήφθη ένας 18χρονος Αυστριακός, εν δυνάμει τρομοκράτης,

Αλβανοί τζιχαντιστές σχεδιάζουν επίθεση στη Βιέννη

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη Βιέννη και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς πληροφορίες που έχουν λάβει από ξένες μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι πυρήνας τζιχαντιστών με έδρα την Αλβανία έχει σχεδιάσει τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αυστριακών αρχών για την υπόθεση συνελήφθη ένας 18χρονος Αυστριακός υπήκοος μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών, υπό τη κατηγορία των σχέσεων με τζιχαντιστές και τη συνομωσία για διάπραξη τρομοκρατικής πράξης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας σε δηλώσεις του, αποκάλυψε ότι η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη οργανώθηκε μετά από πληροφορίες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε  Status υπό ένταξη χώρας και πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων σε πΓΔΜ-Αλβανία

[graphiq id=”69Vi2WSHkTX” title=”Πιο ενεργές τρομομρατικές οργανώσεις στην Αυστραία από το 2000" width=”700" height=”642" url=”https://w.graphiq.com/w/69Vi2WSHkTX” ]

Διαφήμιση

Από τον συνδυασμό των εξελίξεων στην Αυστρία, την αυξημένη προκλητικό αλβανικών εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα, την Αλβανία και το Κόσοβο, δημιουργείται ένα δίκτυο που είναι πολύ πιθανό να έχει ως στόχο την πρόκληση έντασης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων επαναφέροντας στο προσκήνιο την απειλή αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Διαβάστε  Εμπρηστική δήλωση Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

[graph[graphiq id=”hPQD0LQa36l” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στην Αυστρία” width=”700" height=”630" url=”https://w.graphiq.com/w/hPQD0LQa36l” ]p>Αν τώρα συνυπολογιστεί η χρονική συγκυρία με τις εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη σύγκρουση με την Αυστρία, καθώς και την επιρροή στην Αλβανία μέσω των μουσουλμανικών κοινοτήτων, τότε δημιουργούνται εύκολα ερωτηματικά. Αν και αυτά δεν μπορούν να αποδειχθούν, εν τούτοις τα στοιχεία θεωρούνται επαρκή για τη διαμόρφωση ενδεχόμενων σεναρίων δράσης και υποκίνησης.

Διαβάστε  Εμπλοκή με ένταξη Αλβανίας-πΓΔΜ, αναβλήθηκε η απόφαση για πρόσκληση

Διαφήμιση