Ο Τράμπ χτίζει τείχος και κλειδώνει απέξω τους Σύρους

Ο Τράμπ χτίζει τείχος και κλειδώνει απέξω τους Σύρους

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων στις ΗΠΑ και το Μεξικο ο Ντόναλντ Τράμπ επιλέγει να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για την οικοδόμηση του αμφιλεγούμενου τείχους με το Μεξικό, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει ότι μελετά την “επαναφορά των τεχνικών εκτεταμένης ανάκρισης”. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος παγώνει τις διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα να υπογράφει διατάγματα για την έναρξη ανέγερσης ενός τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και την λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν παράνομους μετανάστες, σε μια ταχεία κίνηση της νέας κυβέρνησης με στόχο να εφαρμόσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό της μετανάστευσης και της ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας.
[graphiq id=”dVLuQiAtOl” title=”ΗΠΑ: Συλλήψεις στα σύνορα με το Μεξικό” width=”700" height=”573" url=”https://w.graphiq.com/w/dVLuQiAtOl” ]

Διαβάστε  Ελληνικής καταγωγής ο φερόμενος μακελάρης του Τέξας, τουλάχιστον 8 οι νεκροί

Οι κινήσεις Τράμπ στοχεύουν να πείσουν τον κόσμο ότι τιμάει τις υποσχέσεις του και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Παράλληλα στέλνει σαφές μήνυμα στους αντιπάλους του ότι δεν θα κάνει “κωλοτούμπες”.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο Τραμπ δήλωσε πως αναμένει η ανέγερση του τείχους στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό να ξεκινήσει εντός μηνών με τον σχεδιασμό να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως το Μεξικό θα καλύψει το «100%» των εξόδων κατασκευής του τείχους.

[gra[graphiq id=”38UBeNxs9Rr” title=”Δημοσκόπηση: Αποδοχή των προστατευτικών πολιτικών Τράμπ” width=”700" height=”614" url=”https://w.graphiq.com/w/38UBeNxs9Rr” ]

Στα μέτρα που υπογράφηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη 5.000 επιπλέον στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων τα καθήκοντα των οποίων ήταν να συλλαμβάνουν όσους επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα καθώς και ο τριπλασιασμός του αριθμού των στελεχών της Υπηρεσίας Τελωνείων και Μετανάστευσης που χρησιμοποιούνταν για την σύλληψη και την απέλαση μεταναστών που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, τόνισαν πηγές στο Κογκρέσο, με γνώση του σχεδίου.

Διαβάστε  Ο Πούτιν πήρε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ έχασε στήριξη διεθνώς

«Η κατασκευή αυτού του τείχους ήταν κάτι περισσότερο από μια προεκλογική υπόσχεση. Είναι ένα πρώτο βήμα μιας κοινής λογικής για να διασφαλίσουμε στ’ αλήθεια τα διάτρητα σύνορα μας» τόνισε αργά σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ. «Αυτό θα περιορίσει την ροή ναρκωτικών, εγκλήματος και παράνομων μεταναστών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ», σημείωσε.

[graphiq[graphiq id=”lGFTWKAIAip” title=”Δημοσκόπηση: Υπέρ ή κατά του τείχους με το Μεξικό” width=”700" height=”675" url=”https://w.graphiq.com/w/lGFTWKAIAip” ]Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει επίσης διάταγμα για την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής των νομοθεσιών περί μετανάστευσης. Όπως τόνισε ο Σπάισερ τα χρήματα εφαρμογής των διαταγμάτων θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά κονδύλια που χρησιμοποιούνταν για την εφαρμογή μιας νομοθεσίας για την προστασία των μεταναστών (τις λεγόμενες πόλεις-καταφύγια ["sanctuar["sanctuary cities”] Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναμένεται επίσης να προβεί τις επόμενες μέρες σε βήματα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης με την υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Διαφήμιση