Μεξικό: Μειώνεται διαρκώς η ροή μεταναστών στις ΗΠΑ

Μεξικό: Μειώνεται διαρκώς η ροή μεταναστών στις ΗΠΑ

Τη διαρκή φθίνουσα πορεία των μεταναστευτικών ροών από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ επισημαίνει η κυβέρνηση της κεντροαμερικανικής χώρας, απαντώντας τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τράμπ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η μετανάστευση από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ βρίσκεται στο χαμηλότερό της σημείο από τη δεκαετία του ΄70.

Τη χθεσινή ημέρα, κατά την οποία πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα για να αρχίσει η κατασκευή τείχους στα σύνορα των δύο χωρών, το Κέντρο για Νομισματικές Μελέτες της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσε ότι η μετανάστευση από το Μεξικό σημειώνει πτωτική τάση από το 2008, μετά από μια αυξητική τάση που παρουσίασε από το 1990 έως το 2007.
[graphiq id=”iANy1Ni1sTH” title=”ΗΠΑ: Συλλήψεις στα σύνορα με το Μεξικό” width=”700" height=”573" url=”https://w.graphiq.com/w/iANy1Ni1sTH” ]

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Κέντρο σήμερα η μετανάστευση Μεξικανών στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε αρνητικά ψηφία, με περισσότερα άτομα να επιστρέφουν στο Μεξικό λόγω της μειωμένης ζήτησης εργασίας στις αμερικανικές πόλεις, των απελάσεων, των συνοριακών ελέγχων και της αυξανόμενης αντιμεταναστευτικής νοοτροπίας σε πολιτείες όπως η Αριζόνα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συλλογικά έχουν μειώσει την επιθυμία των Μεξικανών να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί επιστρέφουν στη χώρα τους πια εθελοντικά.

Από το 2012, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο περίπου 11% των Μεξικανών ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με 21% το 2007.

Διαφήμιση