Πρόωρες εκλογές στις 26 Μαρτίου στη Βουλγαρία

Πρόωρες εκλογές στις 26 Μαρτίου στη Βουλγαρία

Σε έκτακτες εκλογές οδηγείται τελικά η Βουλγαρία μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος και την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σοσιαλιστής και φιλορώσος Ρούμεν Ράντεφ, ανέθεσε την πρωθυπουργία στον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, Όγκνιαν Γκερτζίκοφ.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός προκήρυξε σήμερα βουλευτικές εκλογές για τις 26 Μαρτίου, ενώ το κοινοβούλιο θα διαλυθεί την Παρασκευή.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Ερντογάν πανηγυρίζει, στα κάγκελα η αντιπολίτευση

Ο Ρούμεν Ράντεφ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του μήνα, ανέθεσε την πρωθυπουργία στον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, τον Όγκνιαν Γκερτζίκοφ, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Ο 70χρονος Γκερτζίκοφ, που είναι καθηγητής νομικής, υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοβουλίου μεταξύ 2001-2005. Σύμφωνα με δύο πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει ο νυν υφυπουργός Κίριλ Ανάνιεφ, 61 ετών.

Διαβάστε  Έκανε το double ο Ερντογάν αλλά μαζί με τους εθνικιστές

Ο Ράντεφ αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, στα τέλη του περασμένου έτους, επειδή ο υποψήφιός της ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές.

Διαφήμιση