Επίθεση αυτοκτονίας από μάνα με μωρό στην αγκαλιά

Επίθεση αυτοκτονίας από μάνα με μωρό στην αγκαλιά

Σε νέο επίπεδο έχει περάσει πλέον η τρομοκρατία χρησιμοποιώντας ακόμα και γυναίκες με μωρά παιδιά στην αγκαλιά ή σε καρότσια προκειμένου να περάσουν ελέγχους ασφαλείας και να απευθυνθούν στα πλέον ανθρώπινα ένστικτα των φρουρών.

ΜΕτά τα παιδιά στρατιώτες, τα παιδιά βομβιστές, την διείσδυση της τρομοκρατίας σε απογοητευμένους εφήβους ένα ακόμη οχυρό έπεσε, καθώς το μητρικό έντσικτο υποχωρεί μπροστά στη ριζοσπαστική ιδεολογία και την ανάγκη για πλήγμα στον εχθρό.
[graphiq id=”hDe6Pd6jro1" title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Νιγηρία” width=”700" height=”555" url=”https://w.graphiq.com/w/hDe6Pd6jro1" ]

Διαβάστε  Η Boko Haram επιτίθεται στη Νιγηρία, δεκάδες νεκροί

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται γυναίκες με παιδιά για την πρόκληση χτυπημάτων, καθώς στο παρελθόν η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί από Τσετσένους αυτονομιστές, η επέκταση της τακτικής σε ισλαμιστικές φονταμενταλιστικές οργανώσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Διαφήμιση

Οι ειδικοί αρχίζουν πλέον να ανησυχούν για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πρακτικών μεταξύ ασύνδετων μέχρι τώρα τρομοκρατικών ομάδων, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς χρημτοδότηση και συμμετοχή υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε  Ξεκίνησαn οι εκλογές στην Αίγυπτο, τρέχει μόνος ο Αλ Σίσι

Το πρώτο ουσιαστικό περιστατικό μετάλλαξης της τρομοκρατικής απειλής καταγράφεται στη Νιγηρίας στις 13 Ιανουαρίου, σε επίθεση στην πόλη Μανταγκάλι, όπου δυο γυναίκες αγκαλιά με τα μωρά τους πυροδότησαν βόμβες που φορούσαν σε γιλέκα επάνω τους, σκοτώνοντας τους ευατούς τους, τα μωρά τους και τέσσερις ανθρώπους ακόμα.

Ακόμα καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά οι αρχές δείχνουν τη Boko Haram.

Διαβάστε  Ο Μυτιληναίος δίνει εκτός δικτύου ενέργεια σε τέσσερα πανεπιστήμια της Νιγηρίας

Διαφήμιση