Πως τα media τσίμπησαν το δόλωμα του Νετανιάχου

Προβάλλουν τη στήριξη Ομπάμα στους Παλαιστίνιους και θάβουν το νέο εποικιστικό σχέδιο της Δυτική Όχθη

Πως τα media τσίμπησαν το δόλωμα του Νετανιάχου

Προσπάθεια να καλυφθεί ο αντίκτυπος του εποικιστικού σχεδίου Νετανιάχου των 2500 κατοικιών στη Δυτική Όχθη γίνεται, με τη διοχέτευση στα media της είδησης για χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής με 221 εκατ. δολάρια από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στα μείζονα ζητήματα της περιοχής είναι και η προαναγγελία μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, θέμα στο οποίο δεν έγινε αναφορά ούτε στην τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου-Τράμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, μια τέτοια κίνηση θα «αφάνιζε κάθε προοπτική για ειρήνη στην περιοχή».

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Τα media διεθνώς αν και εστίασαν στην προκλητικότητα της απόφασης του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αδειοδοτήσει δεύτερο εποικιστικό σχέδιο μετά την απόφαση του ΟΗΕ να καταγγείλει και να ζητήσει την απομάκρυνση των εποίκων, εν τούτοις άλλαξαν πεδίο ενδιαφέροντος μέσα σε μερικές και άρχισαν να προωθούν με… πάθος το θέμα της στήριξης Ομπάμα στους Παλαιστινίους.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

Η πραγματικότητα όμως παραμένει αμείλικτη για τον Νετανιάχου, ο οποίος αντιμετωπίζει ισχυρή αντιπολίτευση στο εσωτερικό και απομόνωση διεθνώς. Ο πρωθυπυοργός του Ισραήλ βασίζεται κατ αποκλειστικότητα στον Ντόναλντ Τράμπ ώστε να μπορέσει να ανακάμψει πολιτικά ο ίδιος επιβάλλοντας τις πολιτικές του.

Διαφήμιση