Η SEC ξεσκονίζει τη Yahoo για το Hacking

Η SEC ξεσκονίζει τη Yahoo για το Hacking

Την επίσημη διερεύνηση του hacking στους servers της Yahoo που οδήγησε στη διαρροή προσωπικών στοιχείων 500 εκατ. χρηστών ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Όπως επισημαίνουν νομικοί και παράγοντες της αγοράς είναι η πρώτη φορά που η SEC ανοίγει έρευνα επί της καθυστέρησης της αναφοράς ηλεκτρονικής παραβίασης στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Καθυστερεί ανησυχητικά το deal Yahoo-Verizon

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καθυστερεί η ολοκλήρωση της εξαγοράς των 4,8 δισ. δολαρίων από τη Verizon.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Yahoo υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την παραβίαση –η οποία σημειώθηκε το 2014- τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας due diligence για την εξαγορά της από τη Verizon.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Microsoft Hellas: Το AI αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν το επιχειρηματικό οικοσύστημα

[graphiq id=”aFEl0ermCjP” title=”Οι μεγαλύτερες ηλεκτρονικές κλοπές δεδομένων” width=”700" height=”623" url=”https://w.graphiq.com/w/aFEl0ermCjP” ]

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι υποθέσεις Cybersecurity είναι πολύπλευρες και πολυεπίπεδες και ως εκ τούτου οι αρχές ήθελαν να αποκτήσουν τεχνογνωσία και νομική εμπειρία επί του θέματος. Υπ αυτό το πρίσμα διατάχθηκε η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης της Yahoo.

Διαβάστε  Λουκέτο λόγω σκανδάλου βάζει η Cambridge Analytica

Διαβάστε επίσης: Yahoo

Η SEC έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει αν υπάρχει συγκάλυψη ή προσπάθεια συγκάλυψης ή απόκρυψη κρίσιμων για το επενδυτικό κοινό και για την χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρίας πληροφοριών.
Σε αυτό το πλαίσιο έχει περιθώριο να ανακρίνει στελέχη, να ζητήσει έγγραφα και να ζητήσει τη συνεργασία εταιριών cybersecurity στην αποτίμηση της κατάστασης.

Διαβάστε  Το σκάνδαλο Cambridge Analytica έκανε καλό στο Facebook

Διαφήμιση