Σύγκρουση Μπάφετ-Σόρος για τα μάτια του Τράμπ

Σύγκρουση Μπάφετ-Σόρος για τα μάτια του Τράμπ

Ανακατατάξεις σημειώνονται στα στρατόπεδα των επικριτών και υποστηρικτών του Ντόναλντ Τράμπ, διεργασίες που εντείνονται μετά την ορκωμοσία του.
Μπορεί ο Τζόρτζ Σόρος να σκληραίνει τη στάση του απέναντι στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», μιλώντας στο Reuters, από την άλλη βρίσκει απρόσμενη στήριξη στο πρόσωπο του επίσης δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.


Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Berkshire που ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές, έχει κάνει πλέον στροφή 180 μοιρών συντασσόμενος με το νέο πρόεδρο.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο Γουόρεν Μπάφετ «στηρίζει το θερμά το νέο υπουργικό συμβούλιο» και επισημαίνει ότι πρέπει να στηριχθεί θεσμικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Μπλαφετ κάνει ένα βήμα παραπάνω και υιοθετεί –εν μέρει- τη ρητορική του Ντόναλντ Τράμπ, δηλώνοντας ότι «οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να μείνουν ασφαλείς, κυρίως απέναντι στη Βόρειο Κορέα».
Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην ανάγκη να καρπωθούν την ευημερία και όσοι έχουν αποκλειστεί από αυτή μέχρι τώρα.
Στον αντίποδα ο Τζόρτζ Σόρος χαρακτηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», προεξοφλώντας ότι θα αποτύχει.

Διαβάστε  Βρόμικη επίθεση Τραμπ σε Μέρκελ μέσω twitter

«Είναι υπέρ αυτής της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος» προειδοποίησε ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός, όπου διεξάγεται το οικονομικό φόρουμ.

Διαφήμιση

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του. Είπε τέλος ότι, εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος προκαλέσει εμπορικό πόλεμο, θα φέρει πιο κοντά την Κίνα και την Ευρώπη.

Διαβάστε  Τα μηνύματα που έστειλαν Τραμπ και Πούτιν

Διαφήμιση