Παράταση για τις 26 Ιανουαρίου έλαβε το θρίλερ με τους 8 Τούρκους

Παράταση για τις 26 Ιανουαρίου έλαβε το θρίλερ με τους 8 Τούρκους

Για τρεις ημέρες ακόμη ημέρες, μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, παρατείνεται το πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ με την τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Για τους πρώτους τέσσερις το Β΄ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου δεν εξέδωσε απόφαση λόγω ασθένειας όπως είπε η πρόεδρος μίας εκ των συνέδρων.
Οσον αφορά τους υπόλοιπους τέσσερις Τούρκους αξιωματικούς τα συμβούλια θα συνεχίσουν τη διάσκεψή τους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.

Όπως έχει επισημάνει εξ αρχής το Crisis Monitor ενδεχόμενο απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη-έκδοση είναι οριστική, αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από την άλλη πλευρά αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοσή τους, την απόφαση μπορεί να αναστρέψει ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέχοντας πολιτικό άσυλο.

Διαφήμιση

[graphiq id=”gW1eOExIKtT” title=”Το πογκρόμ Ερντογάν σε αριθμούς” width=”700" height=”548" url=”https://w.graphiq.com/w/gW1eOExIKtT” ]

Το ενδεχόμενο μη εκδοσης των 8 Τούρκων, σύμφωνα με την πρόταση των εισαγγελέων, θεωρείται βέβαιο όρτι θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας και θα πυροδοτήσει αντίποινα.

ΟΙ εισαγγελείς επικαλούνται -στις προτάσεις τους- το πογκρόμ κατά της Δικαιοσύνης, στα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλές δυνάμεις και το Δημόσιο που έχει εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς και την έλλειψη αρκών στοιχείων που να αποδεικνύουν την ενοχή των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα από τις 16 Ιουλίου με ελικόπτερο.

Διαφήμιση