Η Ράνια Αικατερινάρη CEO του Υπερταμείου, πρόεδρος ο Στέφανος Διαμαντόπουλος

Η Ράνια Αικατερινάρη CEO του Υπερταμείου, πρόεδρος ο Στέφανος Διαμαντόπουλος

Δυο στελέχη με μακρά θητεία σε διοικητικές και ανώτατες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα επέλεξε η κυβέρνηση για τη διεύθυνση του Υπερταμείου, παρά τις πιέσεις για την τοποθέτηση της διοικητικής ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ.

Ως CEO τοποθετήθηκε και ορκίστηκε η Ράνια Αικατερινάρη, πρώην αναπληρώτρια CEO της ΔΕΗ και στέλεχος της BNP και της Eurobank. Ενώ πρόεδρος ανελαβε ο Στέφανος Γιουρέλης επί 21 χρόνια επικεφαλής της Jacobs Suchard και της Kraft Jacobs.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου η Ουρανία Αικατερινάρη, και διευθύνων επιχειρησιακών λειτουργιών (COO) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου ο Στέφανος Γιουρέλης

Διαφήμιση
Διαβάστε  Στέλνουν τον Μπαρμπαρούση στον Εισαγγελέα για το κάλεσμα σε πραξικόπημα

Τον πρόεδρο και τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων), όρισε το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.

Η θητεία τους θα είναι τετραετής, ενώ η πλήρης σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Τα βιογραφικά των πρώτων μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι τα εξής:
1. Γεώργιος Διαμαντόπουλος. Γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε στο Deree και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Massachusetts Amherst. Έχει εμπειρία σε σημαντικές θέσεις πολυεθνικών με τετραετή θητεία ως Δ/νων Σύμβουλος της Jacob Suchard Ελλάδος, καθώς και άλλα 17 έτη ως Δ/νων Σύμβουλος της Kraft Foods Ελλάδος. Έχει διατελέσει μέλος του ΣΕΒΤ, CAOBISCO, ΕΑΣΕ, ΕΕΔΕ και ΣΔΕ.

Διαβάστε  Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα, τι φοβάται

2. Ουρανία Αικατερινάρη. Γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το City University στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Δ/νουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ).

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

3. Στέφανος Γιουρέλης. Γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών. Εργάστηκε για 19 χρόνια στην Hewlett Packard, εκ των οποίων 4 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και 4 χρόνια ως Δ/νων Σύμβουλος Αφρικής και Ελλάδος με έδρα το Dubai.

Διαφήμιση