if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πρώτη πράξη Τράμπ: Να “ξηλώσει” τον Ομπάμα

Με το χρόνο να μετράει αντιστροφα για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ηγέτες, αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολίτες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο αναμένουν τις πρώτες προεδρικές του πράξεις.

Οι συνεργάτες του Τραμπ έχουν θεωρήσει πάνω από 200 πιθανά προεδρικά διατάγματα προς υπογραφή που αφορούν:

– την περίθαλψη,
– την κλιματική αλλαγή,
– τη μετανάστευση,
– την ενέργεια

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η υπογραφή διατάξεων θέτει τον Τραμπ, ο οποίος έχει προεδρεύσει σε μια εκτεταμένη επιχειρηματική αυτοκρατορία αλλά δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε πολιτική θέση, σε μια γνώριμη θέση που μοιάζει με τον ρόλο του διευθύνοντος σύμβουλου που τον έκανε πασίγνωστο μέσω της τηλεόρασης, και θα του επιφέρει μερικές νίκες με τους υποστηρικτές του προτού χρειαστεί να στραφεί στην βραδυκίνητη διαδικασία τού να πείσει το Κογκρέσο να περάσει τα σχέδια νόμων του.

Η στρατηγική των προεδρικών διαταγμάτων έχει χρησιμοποιηθεί από όλους τους προέδρους των ΗΠΑ, άλλοτε περιορισμένα και άλλοτε εκτεταμένα, μεταξύ των και του Ομπάμα, στις πρώτες τους εβδομάδες στον προεδρικό θώκο.

“Αυτό στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι θέλει να δείξει πως θα δράσει και δεν θα υποστεί ασφυξία από το αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον. Το δεύτερο είναι ότι θα προχωρήσει στην αντιστροφή πολιτικών που πιστεύει ότι είναι μη αποτελεσματικές και κακές”, είπε ο ιστορικός με ειδικότητα σε προέδρους Τζούλιαν Ζέλιζερ, στο πανεπιστήμιο Princeton.

Ο Τραμπ αναμένεται επίσης να επιβάλλει ένα “πάγωμα” προσλήψεων και να καθυστερήσει την εφαρμογή ενός κανονισμού του υπουργείου Εργασίας από την προγραμματισμένη εισαγωγή του τον Απρίλιο ο οποίος θα υποχρεώνει οικονομικούς συμβούλους που παρέχουν συμβουλές σε ιδιώτες για τις συντάξεις να θέτουν τα συμφέροντα των πελατών τους πάνω απ’ όλα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version