Ομπάμα και Πούτιν παίζουν με τους κατασκόπους

Μηδενίζει την ποινή της Μάνινγκ και απονέμει χάρη σε στρατηγό ο Αμερικανός πρόεδρος Παρατείνει την άδεια παραμονής του Σνόουντεν ο Ρώσος ομόλογός του.

Ομπάμα και Πούτιν παίζουν με τους κατασκόπους

Εντείνονται τα παιχνίδια κατασκόπων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την αναγόρευση του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μόλις χθες ο Μπαράκ Ομπάμα σε μια κίνηση-έκπληξη μείωσε δραστικά την ποινή που είχε επιβληθεί στην Τσέλσι Μάνινγκ για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων απόρρητων εγγράφων στα Wikileaks του Τζουλιάν Ασάνζ και παράλληλα έδωσε χάρη στον στρατηγό των Πεζοναυτών Τζέιμς Κάρτράιτ για την αποκάλυψη της μόλυνσης με ιό των συσκευών φυγοκέντρισης του Ιράν.
Σχεδόν ταυτόχρονα η Ρωσία ανακοίνωση την παράταση της προσωρινής άδειας παραμονής του Έντουαρντ Σνόουντεν για δυο έτη ακόμα, δια στόματος της Μαρία Ζαζάροβα, εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
[graphiq id=”gGwaCUfC03H” title=”Προεδρικές απαλλαγές” width=”700" height=”490" url=”https://w.graphiq.com/w/gGwaCUfC03H” ]

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση της ποινής της Μάνινγκ που οδηγεί σε αποφυλάκιση των Μάιο αντί για 35 κάθειρξη που είχε αρχικά καταδικαστεί, αποτελούσε αίτημα του Τζουλιάν Ασάνζ, ο οποίος είχε προσφερθεί να επιστρέψει και να δικαστεί στις ΗΠΑ εφόσον αφεθεί ελεύθερη η Μάνινγκ.
Οι αποφάσεις το Μπαράκ Ομπάμα ακολουθούν δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ για ιδιαίτερα αυξημένη κατασκοπευτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στη Ρωσία τον τελευταίο χρόνο και για κυβερνοεπιθέσεις στο Κρεμλίνο και σε υποδομές της Ρωσίας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα μείωσε τις ποινές ακόμη 208 κρατουμένων και απένειμε χάρη σε 64 πρόσωπα.

Διαβάστε  Κίνηση καλής θέλησης Πούτιν προς Τραμπ-Νετανιάχου, δεν παραδίδει S-300 στον Άσαντ

Διαφήμιση