if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Hackers πίσω από το blackout στην Ουκρανία

Σε hacking οφείλεται η διακοπή ρεύματος σε μεγάλος μέρος του Κιέβου τον Δεκέμβριο σύμφωνα με ειδικούς, με τους οποίους συνομίλησε το BBC.

Το blackout διήρκεσε περίπου μια ώρα και ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου 2016 σε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας cybersecurity Information Systems Security Partners (ISSP) οι κινήσεις και η τακτική είναι σχεδόν πανομοιότητες με αντίστοιχο περιστατικό του 2015, το οποίο είχε επίσης χαρακτηριστεί hacking και είχε επηρεάσει 225,000 ανθρώπους.
Η ISSP επισημαίνει ωστόσο ότι η επίθεση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας δεν φαίνεται να συνδέεται με άλλες επιθέσεις στην κεντρική διοίκηση, εταιρίες και το στρατό της Ουκρανίας, τουλάχιστον σε επίπεδο λογισμικού και «υπογραφών» των δραστών.
Σύμφωνα με τον Oleksi Yasniskiy, επικεφαλής της ISSP, η πρόσφατη επίθεση ήταν αρκετά πιο σύνθετη από την προηγούμενη και πιο καλά οργανωμένη, αφήνοντας λιγότερα ίχνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίθεση του 2015 ως υπεύθυνες είχαν χαρακτηριστεί οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει και για την τελευταία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version