Η Cosco(;) στόχος της Ρούπα

Η Cosco(;) στόχος της Ρούπα

Νέα τροπή δίνουν στην υπόθεση της Πόλας Ρούπα αποκαλύψεις της εφημρίδας “Το Ποντίκι” σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι προετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος της Cosco.

Τα στοιχεία για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται, ούτε διαψεύδονται, ενώ δεν τα έχουν δει δημοσιογράφοι και συνεπώς είναι πολύ δύσκολο ν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς οι διαρροές θα μπορούσαν να στοχεύουν σε προσπάθεια επιτάχυνσης εξελίξεων ή ακόμα και σε πολιτικά μηνύματα.

[graphiq id=”joKI7ibY8nz” title=”Ελλάδα: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές” width=”700" height=”555" url=”https://w.graphiq.com/w/joKI7ibY8nz” ]

Όπως αναφέρει «Το Ποντίκι», «μεταξύ των πολλών στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε η Πόλα Ρούπα περιλαμβάνονται:

-Εκτενές ιστορικό της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που συμπεριλάμβανε και την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου – να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του, η οποία, κατά τους αναλυτές των διωκτικών αρχών, δεν συνιστά στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

-Εκτενείς αναφορές στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου του 2014, όταν οι δύο πρωθυπουργοί είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO και είχαν εγκαινιάσει το τρένο που μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προϊόντα μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τότε ο Λι Κετσιάνγκ είχε προαναγγείλει: «Θα κάνουμε τον Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια στον κόσμο».

-Εκτενείς αναφορές στον ρόλο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μόραλη και του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – υπό το πνεύμα ότι ευνόησαν την είσοδο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στον ΟΛΠ».

Διαβάστε  Σκάνδαλο λαθρεμπορίας φαρμάκων: Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη και άλλοι δύο σε κατ οίκον περιορισμό

[gra[graphiq id=”7IPn9tevqbb” title=”Πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις από το 2000" width=”700" height=”567" url=”https://w.graphiq.com/w/7IPn9tevqbb” ]

Το σύνολο των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε γίνει χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της COSCO στον Πειραιά και μάλιστα εκτιμάται ότι ένα χτύπημα στα γραφεία του κινέζικου κολοσσού θα γινόταν με την «κλασική» πλέον μέθοδο που ακολουθείται συστηματικά από την εποχή του Επαναστατικού Αγώνα, με αυτοκίνητο – βόμβα μεγάλης ισχύος.

Άλλες πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητα έδειχναν τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους πολιτικούς ως εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών ενεργειών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν.

[graphiq i[graphiq id=”2e9NKXXsQN7" title=”Πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές οργανώσεις” width=”700" height=”490" url=”https://w.graphiq.com/w/2e9NKXXsQN7" ]ν και οι αρχές ακόμα βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής υλικού και ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός, ακόμα δεν είναι σαφές πόσα από αυτά τα στοιχεία θα κάνει αποδεκτά ο ανακριτής και ο εισαγγελέας που θα χειριστούν το ανακριτικό σκέλος της υπόθεσης, ούτε είναι σαφές σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι δικαστικές αρχές.

Διαβάστε  Ποινή-μήνυμα στον Τούρκο που πέρασε κατά λάθος σε ελληνικό έδαφος

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές επιχείρησαν αρχικά να στοιχειοθετήσουν κατηγορία δημιουργίας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης από την Πόλα Ρούπα, ώστε να επιτύχουν νέα καταδίκη, καθώς έχει ήδη καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Το σενάριο όμως αυτό φαίνεται να καταρρίπτεται καθώς οι τελευταίες “αποκαλύψεις” χαρακτηρίζουν τον Επαναστατικό Αγώνα ως φορέα των εν δυνάμει χυπημάτων.