Βόμβα CNN για Τράμπ-Πούτιν και εκλογές

Σε εκτενές ρεπορτάζ αποκαλύπτει απόρρητα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στον νεοεκλγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ και στον απερχόμενο καθώς και στους επικεφαλής του Κογκρέσου, λίγες μέρες πριν την επίσημη αλλαγή σκυτάλης

Βόμβα CNN για Τράμπ-Πούτιν και εκλογές

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν έγγραφα που υποσκάπτουν τον Ντόναλντ Τράμπ παρουσίασαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN. Παράλληλα σε εκτενές δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία έχουν επίσης κοινοποιηθεί στον Ντόναλντ Τράμπ, τον Μπαράκ Ομπάμα και την 8μηλή επιτροπή του Κογκρέσου σύμφωνα με τα οποία επιτελείς του νέου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία με Ρώσους αξιωματούχους.

[graphiq id=”fY2CwtwNZ5z” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Τι επίπεδο απειλής αποτελεί ο Πούτιν” width=”700" height=”504" url=”https://w.graphiq.com/w/fY2CwtwNZ5z” ]

Το CNN δημοσιεύει μια εκτενή έρευνα η οποία αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ουάσιγκτον και διεθνώς μερικές μέρες πριν την αναγόρευση του Ντόναλντ Τράμπ σε πρόεδρο των ΗΠΑ και την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Τράμπ δέχεται την έκθεση για το ρώσικο hacking

Αν και τα ευρήματα και οι αποκαλύψεις δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή των πολιτικών εξελίξεων, είναι όμως αρκετά για να στοιχειοθετήσουν την αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τράμπ απέναντι στη Ρωσία, το νομοσχέδιο για νέες εκτεταμένες κυρώσεις που προετοιμάζει ο Τζον ΜακΚέιν και για να εδραιώσουν το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
[gra[graphiq id=”96cEMlr0gQZ” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Τι επιρροή είχε η Ρωσία στις εκλογές” width=”700" height=”536" url=”https://w.graphiq.com/w/96cEMlr0gQZ” ]

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN οι ρεπόρτερ του καναλιού έχουν δει και επιβεβαιώσει υπομνήματα 35 σελίδων που ξεκίνησαν αρχικά ως μέρος της έρευνας της αντιπολίτευσης, δηλαδή της Χίλαρι Κλίντον, τα οποία όμως εξελίχθηκαν σε υλικό που έκλεψαν αλλά δεν δημοσιοποίησαν οι Ρώσοι hackers, αλλά εν τέλει και μέσω… Ρώμης έφτασε στα χέρια του γερουσιαστή ΜακΚέιν και στο FBI.

Η έκθεση των 35 σελίδων για τον ΝΤόναλντ Τράμπ

Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζεται και ο ισχυρισμός ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδρασε υποστηρικτικά για τον Ντόναλντ Τράμπ, καθώς αν και είχε στοιχεία και για τους δύο υποψηφίους επέλεξε να δημοσιοποίηση μέσω των Wikileaks μόνο αυτά για τη Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Δυο συλλήψεις για κατασκοπεία Ντράγκι και Ρένζι

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακάλυψη της παραβίασης των servers των Δημοκρατικών το καλοκαίρι η εταιρία που ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών και τον εντοπισμό των δραστών ενημέρωσε επισήμως το FBI ότι οι hackers είχαν αποκτήσει και υλικό της αντιπολίτευσης για τον Ντόναλντ Τράπμπ.
Άλλη έκθεση αναφέρεται εκτενώς σε επικοινωνίες αξιωματούχων της καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ με Ρώσους, χωρίς ωστόσο το CNN να αποκαλύπτει λεπτομέρειες καθώς ήταν σε θέση να τις επιβεβαιώσει.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει το CNN καθιστούν τον Ντόναλντ Τράμπ ευάλωτο απέναντι στη Ρωσία και δημιουργούν σκιές για την «φιλορωσική» πολιτική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
[graphiq[graphiq id=”li48Shcva7z” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Πως κρίνεται η στάση του Τράμπ προς τη Ρωσία” width=”700" height=”498" url=”https://w.graphiq.com/w/li48Shcva7z” ]Όπως επισημαίνει το CNN τα έγγραφα για τις σχέσεις των ανθρώπων του Ντόναλντ Τράμπ με τη Ρωσία είχαν ως αρχική πηγή έναν πράκτορα της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI 6 και ξεκίνησαν να εμφανίζονται πέρυσι το καλοκαίρι. Στο διάστημα που μεσολάβησε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλεγξαν το δίκτυο του Βρετανού πράκτορα στην Ανατολική Ευρώπη και πλέον χαρακτηρίζουν τα έγγραφα αξιόπιστα.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης: Hackers του Πούτιν χτύπησαν τους Δημοκρατικούς

Το CNN αναφέρει –και δεν διαψεύδεται- ότι ο Ντόναλντ Τράμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, η ηγεσία του Κογκρέσου και ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών έχουν πλήρη γνώση των ευρημάτων των μυστικών υπηρεσιών από την προηγούμενη εβδομάδα.
Επίσης το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει ότι δεν αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες των εγγράφων τις οποίες δεν έχει καταφέρει να διασταυρώσει.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.