Η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας τσακίζει τις ΜΚΟ του Σόρος

Η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας τσακίζει τις ΜΚΟ του Σόρος

Τη διάλυση των Μη-κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος και στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση έναντι των εθνικών κυβερνήσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Szilard Nemeth.

Η Ουγγαρία έχει εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση υπό τον Βίκτορ Ορμπάν, οι χειρισμοί του οποίου σε μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε  Stop Sorros: Φόρο σε ΜΚΟ που στηρίζουν τη μετανάστευση θα επιβάλλει ο Ορμπάν

Σύμφωνα με όσο δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός η Ουγγαρία θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που γεννάται από την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ για να προωθήσει την εθνικιστική της ατζέντα, πορεία την οποία εμποδίζει ο Τζώρτζ Σόρος, ως διεθνιστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τράμπ έχει –προεκλογικά- κατηγορήσει τον Τζόρτζ Σόρος ότι ανήκει σε μια «παγκόσμια δομή εξουσίας, που ευθύνεται για την καταλήστευση της εργατικής τάξης, την απώλεια του πλούτου των ΗΠΑ και την ενίσχυση της ελίτ του 1%», στην οποία ανήκει βέβαια και ο ίδιος.

Διαβάστε  Στο στόχαστρο του Μοσκοβισί Ιταλία, Ουγγαρία και Ρουμανία

Στην προεκλογική καμπάνια το επιτελείο του Τράμπ παρουσίασε τον Σόρος, την επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν και τον CEO της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάκφειν, χρησιμοποιώντας αντισημιτική φρασεολογία.