Άρειος Πάγος: Μη έκδοση 2 ακόμη Τούρκων προτείνει ο Εισγγελέας

Άρειος Πάγος: Μη έκδοση 2 ακόμη Τούρκων προτείνει ο Εισγγελέας

Μια ακόμη -τη δεύτερη κατά σειρά- πρόταση για τη μη-έκδοση δυο Τούρκων αξιωματικών υπέβαλε σήμερα ο αντιεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη εισήγηση υπήρξε χθες, Τρίτη, από την αντεισαγγελέα Βασιλική Θεοδώρου, στην πρώτη επίσημη δικαστική τοποθέτηση, σε επίπεδο ανώτατης δικαστικής κρίσης, για το αίτημα των τουρκικών αρχών να εκδοθούν στη γείτονα οι οκτώ Τούρκοι.

Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Συνολικά δυο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν ταχθεί κατά της έκδοσης τεσσάρων συνολικά Τούρκων αξιωματικών στη χώρα τους, λόγω έλλειψης εγγυήσεων για δίκαιη δίκη, ανεκαρκών απαντήσεων από την Τουρκία και μη κάλυψης των απαραίτητων διαβεβαιώσεων που ορίζει η ΕΣΔΑ.

Οι τελικές αποφάσεις για τις δυο αυτές υποθέσεις αναμένονται στις 23 Ιανουαρίου, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμη τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών που είχαν φτάσει στην Ελλάδα με ελικόπτερο μαζί με τους πρώτους τέσσερις στην Αλεξανδρούπολη, την επόμενη του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
[graphiq id=”jpd4wQ2bTcp” title=”Τουρκία: Το πογκρόμ Ερντογάν” width=”700" height=”548" url=”https://w.graphiq.com/w/jpd4wQ2bTcp” ]

Διαβάστε  Τρεις νεκροί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία λόγω... τσαμπουκά