Στρατηγική καμένης γης από τον ISIS στη Συρία

Στρατηγική καμένης γης από τον ISIS στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μέσα «στο τελευταίο 48ωρο, το ΙΚ ανατίναξε το σταθμό παραγωγής φυσικού αερίου στο Χαγιάν στην ανατολική επαρχία Χομς, θέτοντας το εκτός λειτουργίας.

Το εργοστάσιο αποτελούσε μια μεγάλη βιομηχανική επένδυση και ήταν στην πραγματικότητα μία από τις πλέον σημαντικές οικονομικές υποδομές που καταστράφηκαν έπειτα από τον Μάρτιο του 2011.

Ο ISIS που δέχεται πολλαπλές επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ χάνει διαρκώς έδαφος και επιχειρεί να αποδείξει την αποφασιστικότητά του θυσιάζοντας ακόμα και στρατηγικές υποδομές με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στον εχθρό.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ανατίναξη ενός μεγάλου σταθμού παραγωγής φυσικού αερίου που παρήγαγε το ένα τρίτο της ηλεκτρολογικής ενέργειας της Συρίας, έναν μήνα μετά την κατάληψη της μονάδας παραγωγής από τους τζιχαντιστές.

Ο ISIS έδωσε στην δημοσιότητα την Κυριακή ένα βίντεο με τίτλο «Χαγιάν, εταιρεία φυσικού αερίου στην ανατολική επαρχία Χομς» στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας να τοποθετεί εκρηκτικούς μηχανισμούς και έπειτα σε ένα γενικό πλάνο μια μεγάλη έκρηξη.

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Το Ισλαμικό Κράτος από το 2014 έχει θέσει υπό τον έλεγχο του αρκετούς σταθμούς παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαϊκές πηγές, ιδιαίτερα σε κεντρικές και ανατολικές περιοχές της χώρας. Τα αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στοχεύουν τακτικά πετρελαιοπηγές που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.