Δένουν τα χέρια του Τράμπ για να μην “ακουμπήσει” Πούτιν

Δένουν τα χέρια του Τράμπ για να μην “ακουμπήσει” Πούτιν

Σχέδιο νόμου για την επιβολή ευρείας κλίμακας κυρώσεων στη Ρωσία και στο περιβάλλον του Βλάντιμιρ Πούτιν ετοιμάζουν Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές υπό τον Τζον ΜακΚέιν, κίνηση η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει ή ακόμα και να ανατρέψει την πολιτική του Ντόναλντ Τράμπ για επαναπροσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Με δεδομένο ότι ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να μην απαντήσει στις κυρώσεις του Μπαράκ Ομπάμα που είχαν ως αποτέλεσμα την απέλαση 35 διπλωματικών υπαλλήλων-πρακτόρων της Ρωσίας στις ΗΠΑ και το κλείσιμο δυο κατοικιών που χρησιμοποιούνταν -σύμφωνα με τις ΗΠΑ- ως σταθμοί παρακολούθησης.

Διαβάστε  Τα βλέμματα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Μπεν Κάρντεν και Ρόμπερτ Μενέντεζ, ανακοίνωσαν ότι κυρώσεις θα αφορούν τις προσπάθειές της Μόσχας να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη καθώς ο Ντόναλντ Τράμπ αποδέχθηκε -εν τέλει- τα ευρήματα των μυστικών υπηρεισών, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο προσωπάρχης του, Ρέινς Πρίμπους, αποφεύγοντας ωστόσο να καταονομάσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν ως ενορχηστρωτή.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν