Το βαρύ πυροβολικό για το Κυπριακό, ο γγ του ΟΗΕ στη Γενεύη

Το βαρύ πυροβολικό για το Κυπριακό, ο γγ του ΟΗΕ στη Γενεύη

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδει η διεθνής κοινότητα στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στη Γενεύη για την επίλυση του Κυπριακού, για το λόγο αυτό τη σύνοδο θα ανοίξει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, προσπάθώντας να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές για τις ειλικρινείς προθέσεις και την ανάγκη οι συζητήσεις να αποδειχθούν παραγωγικές.

Στη Γενεύη θα παραβρεθεί και ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως πρόεδρος της Κομισιόν, μια ακόμη κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογική και πολιτική σημασία.

Από την άλλη πλευρά αβέβαιο είναι αν θα παραστούν οι κκ Τσίπρας και Ερντογάν οι οποίοι αν και συνομίλησαν νωρίτερα στο τηλέφωνο δεν έχουν προγραμματίσει κάποια συνάντηση και θεωρείται απίθανο να βρεθούν στην ίδια πόλη χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η ελληνική και η κυπριακή πλευρά έχουν κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, ενώ προσφάτως με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε εκτός ατζέντας το ζήτημα άρσης των εγγυήσεων, περιορίζονται έτη περαιτέρω τις προσδοκίες.

Διαφήμιση