Ο Κίμ απειλεί… ξανά με πυρηνικά

Ο Κίμ απειλεί… ξανά με πυρηνικά

Απάντηση στον Ντόναλντ Τράμπ έδωσε ο Κομ Γιονγκ Ούν ανακοινώνοντας, μέσω του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείο της Βορείας Κορέας, ότι είναι σε θέση να εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς (ICBM) ανά πάση στιγμή.

Δαιβάστε επίσης: Οικονομικό πόλεμο στη Νότιο Κορέα κήρυξε η Κίνα

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποβαθμίσει προηγούμενη ανακοίνωση της Βορείου Κορέας, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί αυτό.

Αη απάντηση του Κιμ Γιόνγκ Ουν έρχεται σε φάση που η Κίνα αποδεικνύει εμπράκτως ότι έχει “το πάνω χέρι” στη Νότια Σινική Θάλασσα και ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο.

Διαβάστε  Ο Τραμπ θέλει να τινάξει τη συμφωνία με το Ιράν στον αέρα, το γράφημα έχει τις απαντήσεις

Παρά τις δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ούν το Πεκίνο και η Μόσχα αντιδρούν σθεναρά στην εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας (THAAD) στη Νότιο Κρέα.

[graphiq id=”28m7TxMced7" title=”Μεγάλες πόλεις εντός του βεληνεκούς του πυραύλου μικρού βεληνεκούς (no dong) της Βορείας Κορέας” width=”700" height=”517" url=”https://w.graphiq.com/w/28m7TxMced7" ]

«Ο διηπειρωτικός πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί ανά πάσα στιγμή από και από οποιαδήποτε τοποθεσία ορίσει η ανώτατη διοίκηση», αναφέρει σε τηλεγράφημα του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες ημέρες μετά το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα όπου ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιόνγκ-ουν διαμήνυσε πως η Πιόνγκγιανγκ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάπτυξη βαλλιστικής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς.

Διαβάστε  Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελίας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Εφόσον τελειοποιηθεί, ο διηπειρωτικός πύραυλος της Βορείου Κορέας θα μπορεί να απειλήσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η απειλή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν ο Βορράς κατορθώσει να οπλίσει τον πύραυλο με πυρηνική κεφαλή. Το 2016 η Πιόνγκγιανγκ πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες πυρηνικές δοκιμές.

Στα μέσα της εβδομάδας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκτίμησε πως η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμα την τεχνική δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

Εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας προσέθεσε πως σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η αντιπυραυλική άμυνά τους μπορεί να εξουδετερώσει τυχόν απειλή, προστατεύοντας τόσο το έδαφός τους όσο και το έδαφος των συμμάχων τους.

Διαφήμιση