Η Μέι τρόμαξε τους επενδυτές με hard-Brexit

Η Μέι τρόμαξε τους επενδυτές με hard-Brexit

Το σενάριο του haard Brexit φάνηκε να επιβεβαιώνει στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή της η Τερέζα Μέι, δηλώνοντας νωρίτερα στο δίκτυο Sky News ότι, δεν θα διατηρήσουμε την ιδιότητα μέλους, φεύγουμε και θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων και των νόμων μας.

Η τοποθέτηση αυτή της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήταν αρκετή για να προκαλέσει sell-off στη στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί σε χαμηλά δυο μηνών έναντι του δολαρίου. Πλέον αρκετοί είναι αναλυτές που στις δημοσκοπήσεις του Reuters προβλέπουν υποχώρηση ακόμα και κάτω από την απόλυτη ισοτιμία έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Διαβάστε  Μετωπική σύγκρουση Μεγάλης Βρετανίας-Ρωσίας, λόγω της υπόθεσης Σκρίπαλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μερικών ημερών παραιτήθηκε ο Βρετανός πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλοντας –μέσω διαρροών- ότι η Μέι έχει επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση με την ΕΕ και ότι με τους χειρισμούς θα υπάρχουν καταστροφικές συνέπειες.
Μόλις χθες η Ντάουνινγκ Στρήτ έσπευδε να υποβιβάσει τις κατηγορίες του απερχόμενου πρέβη σε ιδιοτελή κίνητρα. Σήμερα όμως η τοποθέτηση της Μέι επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια.

Διαβάστε  Η DW πιέζει τη Μέι μέσω... Βορείου Ιρλανδίας