Επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν μετά τις “βόμβες” Τσαβούσογλου

Επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν μετά τις “βόμβες” Τσαβούσογλου

Προσπάθειες ώστε να υπάρξει συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Γενεύη καταβάλλουν τα επιτελεία των δυο ηγετών, οι οποίοι έχουν όμως πολύ διαφορετικές ατζέντες για τις διαπραγματεύσεις. Πριν από λίγο στο πλαίσιο της διευθέτησης των δηλώσεων του Τούρκου υπυοργού Εξωτερικών, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μισής ώρας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αναλυτικά το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Διαβάστε επίσης: Κυπριακό: Γιατί ναρκοθετεί τη Γενεύη ο Τσβούσογλου

Διαβάστε  Η σημειολογία και τα κρυμμένα μηνύματα του διαγγέλματος Τσίπρα για το Σκοπιανό

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο ανδρών, η οποία, κατά πληροφορίες, διήρκεσε πάνω από 30 λεπτά βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Το σχετικά θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί δυναμίτισε με δηλώσεις του νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν υπαναχωρεί στο θέμα των εγγυήσεων και τις θεωρεί ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Μίλησαν Τσίπρας-Ζάεφ, νέα επικοινωνία αύριο

Όπως επισήμανε το Crisis Monitor στόχος των δηλώσεων είναι η αλλγή της ατζέντας και των όρων στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται ανεκτό από την Αθήνα και τη Λευκωσία.