ΗΠΑ: Πούτιν-GRU “έστησαν” τις εκλογές

Συσχετίζουν Gucifer, Cozybear με wikileaks, DCleaks και RT. Πίσω από όλα τοποθετείται ο Βλούντιμιρ Πούτιν. Ολόκληρη η έκθεση

ΗΠΑ: Πούτιν-GRU “έστησαν” τις εκλογές

Ευθείες κατηγορίες κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν και της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας GRU εξαπολύουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στην αποχαρακτηρισμένη έκθεσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από τη συνάντηση των επικεφαλής τους με τον Ντόναλντ Τράμπ.

[graphiq id=”aqJkijTiJH7" title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ) Σε ποιό βαθμό επηρέασε η Ρωσία τις εκλογές” width=”700" height=”536" url=”https://w.graphiq.com/w/aqJkijTiJH7" ]

Στην έκθεση αναφέρεται ρητώς ότι «Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για να διεξαχθεί εκστρατεία προπαγάνδας ώστε να επηρεαστούν οι αμερικανικές εκλογές», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι στόχος ήταν «η ενίσχυση των πιθανοτήτων εκλογής του Ντόναλντ Τράμπ, μέσω της απαξίωσης της Χίλαρι Κλίντον».
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν διστάζουν να τοποθετήσουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στον κύκλο επιρροής του Βλάντιμιρ Πούτιν λόγω των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων που τους καθιστούν ευάλωτους.
Στην έκθεση, που αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης πιο λεπτομερούς αναφοράς, περιγράφεται μια καλά οργανωμένη επιχείρηση προπαγάνδας, επιρροής και στρέβλωσης αποτελεσμάτων που είχε ξεκινήσει από το 2014(!).

Διαβάστε  Το Αλβανικό σε τροχιά λύσης, λέει ο Κοτζιάς

Declassified Intelligence Community Assessment of Russian Activities and Intentions in Recent U.S. Election... by RT America on Scribd

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δηλώνουν απερίφραστα ότι οι εκλογές επηρεάστηκαν από:
– Την έντονη και διαρκή προπαγάνδα του RT
o Τηλεόραση
o Internet
o Social media

[graphiq[graphiq id=”hZ9udgou1lX” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Από ποιά social media ενημερώνονται οι ενήλικες” width=”700" height=”490" url=”https://w.graphiq.com/w/hZ9udgou1lX” ]Εντοπίζουν μάλιστα και χρησιμοποιούν και αναφορές ανεξάρτητων δημοσιογράφων σύμφωνα με τις οποίες συγκεκριμένοι λογαριασμοί στο twitter που ήταν υπέρ της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ κινήθηκαν υπέρ του Ντόναλντ Τράμπ.

Διαβάστε  Στρατός, πλοία και ρώσικος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αρκτική

– Wikileaks
– DCleaks
Τα δυο sites αποκαλύψεων και διαρροής απόρρητων εγγράφων τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως βιτρίνα του Κρεμλίνου και της GRU.
Ενώ όπως επισημαίνουν τα έγγραφα που εκλάπησαν από τους servers της Χίλαρι Κλίντον και των Δημοκρατικών ήταν πράξει των hackers Gucifer 2.0 και των Cozybear, ομάδες που συνδέονται άμεσα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

[graphiq id=[graphiq id=”2Sjanno7s2h” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Σε ποιό βαθμό αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ ο Πούτιν” width=”700" height=”631" url=”https://w.graphiq.com/w/2Sjanno7s2h” ]ην έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δίδονται και στοιχεία για την επιρροή που έχει οικοδομήσει το RT μέσω του Facebook και του twitter παγκοσμίως.
Επισημαίνεται επίσης ότι η πολυεπίπεδη προπαγάνδα σε media σε συνδυασμό με τα ευρήματα των hackers είχε ουσιατική επίδραση στις εκλογές.
Αυτό τον ισχυρισμό απορρίπτει ο Ντόναλντ Τράμπ, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα συγκροτήσει ειδική ομάδα για την εγύηση της ασφάλειας από το hacking άλλων χωρών.

Διαβάστε  Και το site της Honda στο στόχαστρο Τούρκων Hackers που ζητούν την απέλαση των 8

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.