if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οικονομικό πόλεμο στη Νότιο Κορέα κήρυξε η Κίνα

Καταγγελίες ότι η Κίνα έχει ξεκινήσει οικονομικό πόλεμο σε βάρος της Νοτίου Κορέας στο πλαίσιο αντιποίνων για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας (THAAD), διατύπωσε ο υπουργός Οικονομκών στη Σεούλ, Yoo Il-ho.

Αν και είναι γνωστό ότι η Κίνα, όπως και η Ρωσία αντιτίθενται σθεναρά στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στα σύνορά τους, η αμειρκανική διπλωματία δεν φαίνεται να ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για το εύρος των αντιποίνων στα οποία είναι διατεθιμένο να προβεί το Πεκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότιος Κορέας βρίσκεται στο μέσω πολιτικής κρίσης με την παραίτηση της πρωθυπυοργού και τη σύλληψη της κόρης της στην Ευρώπη για οικονομικά σκάνδαλα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Νοτίου Κορέας κινέζοι επενδυτές αποσύρουν διαρκώς κεφάλαια από το νοτιοκορεατικό χρηματιστήριο προκαλώντας πιέσεις στις τιμές και αποσταθεροποιώντας την οικονομία της χώρας καθώς πλήττεται η εμπιστοσύνη και άλλων επενδυτών.

Το θέμα έχει ήδη προσλάβει μεγάλες πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις καθώς η Σεούλ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Πεκίνο καλώντας τον πρεσβευτή της.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version