Μπλόκο σε Nissan, BMW και Porsche για πλαστά πιστοποιητικά

Η Νότια Κορέα απαγορεύει τις πωλήσεις 30 μοντέλων ταυτόχρονα με τις κυρώσεις σε Volkwagen για τις ψευδείς εκπομπές

Μπλόκο σε Nissan, BMW και Porsche για πλαστά πιστοποιητικά

Στην απαγόρευση πώλησης συνολικά δέκα μοντέλων των εταιριών Nissan, BMW και Porsche προχώρησε η Νότια Κορέα, καθώς οι κατασκευαστές βρέθηκαν να «κατασκευάζουν» πιστοποιήσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που η αυτοκινητοβιομηχανία επισκιάζεται από το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen.

Η πρόθεση απαγόρευσης ανακοινώθηκε από την κυβέρνησης της χώρας τον Αύγουστο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για πλαστές πιστοποιήσεις σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών και θορύβου στα δέκα μοντέλα.

[graphiq id=”2ttgAZpd3Y9" title=”Σκάνδαλο Volkswagen: Πόσα πλήρωσε στις ΗΠΑ” width=”700" height=”490" url=”https://w.graphiq.com/w/2ttgAZpd3Y9" ]

Διαβάστε  Η Volkswagen καρατόμησε τον CEO, μυρίζει σκάνδαλο με τις αποδοχές

Τα εννέα από αυτά απαγορεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα, ενώ το Nissan’s Qashqai diesel sport από τον περασμένο Ιούνιο. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκε πρόστιμο $5,9 εκατομμυρίων για τα ήδη πωληθέντα 4.523 οχήματα των αντίστοιχων μοντέλων στη χώρα.

Εκπρόσωποι της Nissan και της BMW στη Νότια Κορέα αναγνώρισαν τα ευρήματα της έρευνας και ανέφεραν προς θα κινηθούν για την απόκτηση των πιστοποιήσεων γι αυτά τα μοντέλα.

Στην περίπτωση της Volkswagen η Νότια Κορέα υπήρξε αρκετά σκληρή όσο αφορά τη στάση της σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών, με κατάθεση παραπόνων στα τοπικά στελέχη, αναστολή πωλήσεων των περισσοτέρων μοντέλων και επιβολή προστίμων για κατασκευασμένες πιστοποιήσεις.

Διαβάστε  Τρίζει η καρέκλα του CEO της Volkswagen, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

[graphiq[graphiq id=”5dO3if2JlFb” title=”Οι μεγαλύτεροι συμβιβασμοί στην αυτοκινητοβιομηχανία” width=”700" height=”542" url=”https://w.graphiq.com/w/5dO3if2JlFb” ]Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα, η χώρα ανακοίνωσε ότι θα καταγγείλει ως εγκληματικές τις ενέργειες πέντε πρώην και νυν στελεχών της μονάδας της Volkswagen στη Νότιο Κορέα με την επιβολή του προστίμου ρεκόρ των $ 30.88 εκατομμυρίων για τις ψευδείς εκπομπές

Διαβάστε επίσης: VW: 15 δισ. συμβιβασμός στις ΗΠΑ, σκάνδαλο στην ΕΕ

Διαβάστε  Σε 24 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η πρώην πρόεδρος της Ν. Κορέας για το σκάνδαλο Samsung

Οι πωλήσεις εισαγόμενων αυτοκινήτων στη χώρα μειώθηκαν κατά 7% τους πρώτους 11 μήνες του 2016, υποδεικνύοντας την πρώτη ετήσια πτώση τους από το 2009.

Διαφήμιση