Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Πόλη

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Πόλη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επόθεσης στην Κωνσταντινούπολη ανήμερα της πρωτοχρονιάς που στοίχησε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και τραυμάτησε 69 ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Τα ερωτηματικά
Οι τουρκικές αρχές προσπαθούσν να συνδέσουν τα κομμάτια χωρίς όμως την ταυτότητα του δράστη κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Η ανάληψη της ευθύνης φαίνεται να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.
Ωστόσο η επιλογή του χρόνου ανακοίνωσης, που υπεβαίνει τις 24 ώρεςαπό το συμβάν -όπως και στη Γερμανία- δείχνει ότι περιμέναν να διασφαλιστεί ο δράστης και να ανακοινωθεί μετά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ISIS την επίθεση διέπραξε “ένας ηρωικός στρατιώτης”.

Διαβάστε  Νέες συλλήψεις 300 στρατιωτικών στην Τουρκία

Διαβάστε επόσης: Κωνσταντινούπολη: Ο «Άγιος Βασίλης» σκόρπισε τον θάνατο

ΤΟ Ισλαμικό Κράτος είχε διαπράξει και άλλες δυο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, η μια εξ αυτών στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ο δράστης άδειασε εναντίων του πλήθους πάνω από 180 σφαίρες, που πρακτικά σημαίνει ότι τα θύματα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα.
Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των σφαιρών σημαίνει ότι ο “Άγιος Βασίλης” χρειάστηκε να αλλάξει τουλάχιστον 6 γεμιστήρες στο καλάσνικοφ που συνεπάγεται -με ταχύτερο σενάριο- ότι η επίθεση διήρκεσε πάνω από 5 λεπτά.
Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο δράστης έφτασε στον τόπο με ταξί.

Διαβάστε  Κατάρρευση ή μετάλλαξη της τουρκικής οικονομίας;