Κωνσταντινούπολη: Ο “Άγιος Βασίλης” σκόρπισε τον θάνατο

Ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι ήταν μόνο ένας ο δράστης καθώς και το γεγονός ότι παρά την προειδοποίηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τον κόσμο

Κωνσταντινούπολη: Ο “Άγιος Βασίλης” σκόρπισε τον θάνατο

Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί και στους 69-τουλάχιστον- οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση σε nigh club της Κωνσταντινούπολης, ανήμερα της πρωτοχρονιάς του 2017, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές 16 από τα θύματα είναι ξένοι, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα ένας ένοπλος, ντυμένος Άγιος Βασίλης, άνοιξε πυρ σε ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους σε ένα νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο ένοπλος (ντυμένος Άγιος Βασίλης σύμφωνα με NTV) πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, και ανοίξει πυρ αδιακρίτως, είπε ο Σαχίν, μιλώντας για τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε  Νέες επιχειρήσεις στη Συρία και ευρωπαϊκή προοπτική, στην ίδια ομιλία "πούλησε" ο Ταγίπ Ερντογάν

[graphiq id=”5SajbTR7EJD” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στην Τουρκία” width=”700" height=”555" url=”https://w.graphiq.com/w/5SajbTR7EJD” ]

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης της Πόλης, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Διαβάστε  Τουρκία: Βουτιά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι αν ένας μόνο ήταν ο δράστης τότε αυτός μπήκε σο κλαμπ οπλισμένος είτε με μυδράλιο και ένα κουτί σφαίρες, είτε κουβαλούσε επάνω του τουλάχιστον 10 γεμιστήρες και άδειασε στο πλήθος πάνω από 100 σφαίρες.

[gra[graphiq id=”hy5E9IOAmW1" title=”Νεκροί τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία” width=”700" height=”586" url=”https://w.graphiq.com/w/hy5E9IOAmW1" ]

Για το λόγο αυτό και παρά τις ανακοινώσεις των αρχών εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να μην ήταν μόνο ένας.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με την έκδοση της Χουριέτ στο Διαδίκτυο, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Διαφήμιση