Ιταλία: Απόφαση για μαζικές απελάσεις μεταναστών

Κορυφαίος προορισμός υποδοχής στην ΕΕ η χώρα, μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που μείωσε τις ροές προς την Ελλάδα

Ιταλία: Απόφαση για μαζικές απελάσεις μεταναστών

Ντιρεκτίβα για την επιτάχυνση των διαδικασιών απέλασης μεταναστών εξέδωσε σήμερα ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Franco Gabrielli.

Στη διαταγή συστήνεται στα αστυνομικά τμήματα να αναλάβουν ιδιαίτερη πρόνοια για την αναγνώριση και απέλαση μεταναστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Stratfor δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας έχει εκπονήσει σχέδιο για τη δημιουργία νέων κέντρων κράτησης μεταναστών, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Διαβάστε  Στο στόχαστρο του Μοσκοβισί Ιταλία, Ουγγαρία και Ρουμανία

[graphiq id=”kopI47tJOsd” title=”Πρόσφυγες στην Ιταλία κατά χώρα προέλευσης” width=”700" height=”577" url=”https://w.graphiq.com/w/kopI47tJOsd” ]

Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπολογίζεται ότι στην Ιταλία έφτασαν 180,000 πρόσφυγες το 2016 από τη Βόρειο Αφρική. Πρόκειται για αισθητά αυξημένη ροή από τους 154,000 πρόσφυγες που πέρασαν το 2015 από τη δίοδο της κεντρική Μεσογείου.

Διαβάστε  Σταθεροποιείται η Ιταλία: Πρωθυπουργός ο Κοταρέλι, εκλογές το Φθινόπωρο

Τα δεδομένα αυτά πιστοποιούν ότι η Ιταλία υπερέβη σε αριθμούς υποδοχής προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα, αποτελώντας τη βασική δίοδο διέλευσης μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που περιόρισε τις ροές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διεθνή μέσα κάνουν ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο μπήκε στην ΕΕ μέσω της Ιταλίας το 2011, όπου και έμεινε μέχρι το 2015 οπότε και διατάχθηκε να φύγει από τη χώρα.

Διαβάστε  Ανάσα στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου μετά τις δηλώσεις Τρία