Η Ρωσία απαντάει με απελάσεις Αμερικανών διπλωματών

Η Ρωσία απαντάει με απελάσεις Αμερικανών διπλωματών

Έτοιμος να απαντήσει στις κινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα με τον ίδιο τρόπο είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προτείνει την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών.

Διαβάστε επίσης: Ο Ομπάμα βομβαρδίζει τον Πούτιν με κυρώσεις και απελάσεις

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν στο πρόσφατο παρελθόν παραπονεθεί με διαβήματα ότι διπλωμάτες παρενοχλούνται στη Μόσχα.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ εισηγήθηκε την απέλαση 31 ατόμων από το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και τέσσερις από το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ-Ρωσία σε cyberwar και επισήμως

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει μερικές ώρες νωρίτερα την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, κυρώσεις σε βάρος 6 ανθρώπων και πέντε εταιριών, που συνδέονταν με την επίθεση σε servers των Δημοκρατιών και το κλείσιμο 2 εγκαταστάσεων, οι οποίες σύμφωνα με τις ΗΠΑ αποτελούσαν μέρος της επιχείρησης παρακολούθησης της CIA.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στην κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι τελειώνει τη θητεία του με «αντιρωσικό παραλήρημα».
Ο Ντόναλντ Τράμπ είχε δηλώσει ότι αν και διαφωνεί με την κλιμάκωση εν τούτοις θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαφήμιση