if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τράμπ κατά ΟΗΕ για να σώσει Νετανιάχου

Σε δηλώσεις πολιτικής κάλυψης του περιθωριοποιημένου Μπένιαμιν Νετανιάχου υποχρεώθηκε ο Ντόναλντ Τράμπ, καθώς μετά την απόφαση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ βρέθηκε σε διεθνή απομόνωση, ενώ και η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ σε απομόνωση, ο Νετανιάχου σε κρίση

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΝΤόναλντ Τράμπ αναγκάστηκε, μέσω twitter, να δηλώσει ότι:

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

“Ο ΟΗΕ αν και έχει μεγάλες προοπτικές, για την ώρα είναι ένα μέρος όπου βρίσκονται και συζητούν για το πόσο καλά περνούν, πόσο λυπηρό”.

Διαβάστε επίσης: Με την πλάτη στον τοίχο ο Νετανιάχου

Η στάση αυτή του Ντόναλντ Τράμπ μπορεί να απέχει από τις θέσεις που διατυπώνονται στη διεθνή πολιτική και διπλωματική σκηνή, ωστόσο είναι ακόλουθη με το ύφος και το στυλ του.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε να διατυπώσει δημοσίως την αντίθεσή του με το ψήφισμα που καταδικάζει τους εποικισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και τη θέση που επισήμως έλαβαν οι ΗΠΑ και περιορίζεται στην αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του ίδιου του ΟΗΕ.

Στην πραγματικότητα η αντίδραση του Ντόναλντ Τράμπ είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένη και σίγουρα απέχει απ αυτό που ο Νετανιάχου θα ήθελε.

Ωστόσο, από πολιτικής άποψης η τοποθέτηση Τράμπ εκφράζει ένα είδος πολιτικής στήριξης και δίνει την αίσθηση -όχι όμως τη βεβαιότητα- ότι μετά την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο τα πράγματα για το Ισραήλ στην Ουάσιγκτον θα είναι καλύτερα.

Προ ημερών ο Τραμπ είχε σχολιάσει, επίσης μέσω Twitter, όυι η υιοθέτηση της απόφασης αποτέλεσε «μια μεγάλη ήττα (…) για το Ισραήλ» η οποία θα καταστήσει «πολύ πιο δύσκολες» τις συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version