Πράσινο και καθαρό το Λας Βέγκας

τροφοδοτείται πλέον aποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γίνεται η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που το κατορθώνει.

Πράσινο και καθαρό το Λας Βέγκας

Κατακτώντας το στόχο μιας μακράς δεκαετίας, η πολιτεία κατορθώνει να στηριχθεί αποκλειστικά σε καθαρή ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της πόλης, εξοικονομώντας τουλάχιστον $ 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση από τη στροφή αυτή.

[graphiq id=”50jI7wkwRCt” title=”Ηλεκτρισμός από ανανεώσιμες πηγές στις ΗΠΑ” width=”700" height=”644" url=”https://w.graphiq.com/w/50jI7wkwRCt” ]

Η πολιτεία έφτασε στο στόχο της χάρη στο άνοιγμα της Boulder Solar, την ηλιακή μονάδα δυναμικής 100 μεγαβάτ, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Boulder. Πλέον, τα δημόσια κτίρια και ο φωτισμός σε δρόμους και πάρκα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

Το έργο ξεκίνησε το 2008 και η πολιτεία έχει μειώσει τις ενεργειακές εκπομπές κατά 30%. Η πρωτοβουλία έχει εμπνεύσει πολλά καζίνο – MGM Resorts, Wynn, και το Las Vegas Sands- να στραφούν στην πράσινη ενέργεια και να ανακοινώσουν σχέδια για περισσότερη χρήση ανανεώσιμων πηγών.

Διαβάστε επίσης: Αρνητικές οι τιμές για ρεύμα στη Γερμανία!

Διαβάστε  Συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Τραμπ

Η πόλη επένδυσε περισσότερα από $ 40 δισεκατομμύρια στη στροφή στην καθαρή ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια. Με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα κτίρια της πόλης έχουν εξοικονομηθεί τουλάχιστον $ 5 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Μέχρι το τέλος του 2017, το Λας Βέγκας σχεδιάζει να εξασφαλίσει ενέργεια και από το φράγμα Hoover, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Διαβάστε  Στο επίκεντρο η Ανατολική Μεσόγειος, νέα τριμερής Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ