Αντιμέτωπος και με την αντιπολίτευση εντός του Ισραήλ, βρίσκεται τώρα ο ακροδεξιός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Μετά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει τους εποικισμούς στη Γάζα, τη μετωπική σύγκρουση με τον Μπαράκ Ομπάμα και τις απειλές στους διπλωμάτες 10 εκ των 14 χωρών που υπερψήφισαν, ο Νετανιάχου καλείται να αντιμετωπίσει τα πυρά της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για ολοκληρωτική κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ.
Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ σε απομόνωση, ο Νετανιάχου σε κρίση
Ανεβάζοντας τους τόνους ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάλεσε τους πρέσβεις του Ισραήλ από τη Νέα Ζηλανδία και τη Σενεγάλη, δυο από τις τέσσερις χώρες που σχεδίασαν το ψήφισμα, ανακοίνωσε τη διακοπή στήριξης στη Σενεγάλη και τη μείωση κατά 79 εκατ. δολάρια της χρηματοδότησης ιδρυμάτων του ΟΗΕ.
Οι ενέργειες αυτές ακολουθήθηκαν από τη διαμαρτυρία προς 10 χώρες, από τις 14 που υπερψήφισαν στο Σ.Α του ΟΗΕ, δημιουργώντας εικόνα ουσιαστικής απομόνωσης του Ισραήλ και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νετανιάχου κατηγόρησε τις ΗΠΑ για συνομωσία με τους Παλαιστίνιους, κατηγορία που αρνήθηκε ο Λευκός Οίκος, ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ απήχε –για διπλωματικούς λόγους- από την ψηφοφορία.
Υπέρ ψήφισαν όλα τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Ιαπωνία και το Πακιστάν.
Η αντιπολίτευση στο Ισραήλ καταλογίζει στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είχε δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα για την υπεραπόδοση της εξωτερικής πολιτικής η οποία τώρα καταρρέει παταγωδώς.
Ο Νετανιάχου προσδοκά πολλά από την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο, κυρίως στο μέτωπο με το Ιράν, καθώς ο νεοεκλεγείς έχει κατά επανάληψη τοποθετηθεί κατά της άρσης των κυρώσεων προς την Τεχεράνη.