if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Deutsche θα πληρώσει 7,2 δισ. στις ΗΠΑ

A man walks past Deutsche Bank offices in London December 5, 2013. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: BUSINESS)

Ενα σημαντικό πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διευθέτησης των προβλημάτων στις ΗΠΑ έκανε η Deutsche Bank συμβιβαζόμενη με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνησης για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Δαιβάστε επίσης: Moody’s: Η Deutsche Bank φλερτάρει με τη χρεοκοπία:

Η τράπεζα καλείται να πληρώσει 7,2 δισ. στο αμερικανικό Δημόσιο, εξέλιξη που εκλαμβάνεται ως ιδιαίτερα θετική καθώς το αρχικό πρόστιμο είχε προσδιοριστεί στα 14 δισ. Η διοίκηση της τράπεζας είχε διενεργήσει προβλέψεις 5,9 δισ. τον Σεπτέμβριο με στόχο να διακρατήσει επαρκή ρευστότητα για τον συμβιβασμό με τις ΗΠΑ.
[graphiq id=”hI9VcBYOh7v” title=”Τα μεγαλύτερα πρόστιμα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ” width=”700″ height=”490″ url=”https://w.graphiq.com/w/hI9VcBYOh7v” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η τράπεζα θα καταβάλει πρόστιμο 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα 4,1 δισ. θα δοθούν με τη μορφή οικονομικής βοήθειας για πελάτες της στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Deutsche Bank: Η ακτινογραφία σε γραφήματα

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η γερμανική τράπεζα θα χρειαστεί επιπλέον 1,3 δισ. σε ρευστότητα για να εκπληρώσει τη συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ωστόσο, το ποσό αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αντληθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα χωρίς να αναγκαστεί να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deutsche Bank πραγματοποίησε δυο μυστικές εκδόσεις ομολόγων τους προηγούμενους μήνες ώστε να αντλήσει ρευστότητα και να ενισχύσει τα διαθέσιμα και το κεφαλαιακό μαξιλάρι της.

[graphiq id=”2WBHs8b8uvX” title=”Deutsche Bank N (DB) Quarterly Net Income & Profit Growth Rate” width=”700″ height=”551″ url=”https://sw.graphiq.com/w/2WBHs8b8uvX” frozen=”true”]

Αν και ο συμβιβασμός με τις αμερικανικές αρχές είναι ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση του περιορισμού των ανοιχτών μετώπων η διοίκηση της τράπεζας έχει ακόμα αρκετό δρόμο. Στις ΗΠΑ καλείται να βρει λύση σε πολλές αγωγές καταναλωτών και επενδυτών, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα ανακύπτουν από την προοπτική εφαρμογής των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ.

Διαβάτε επίσης: Επικίνδυνο ερωτικό τρίγωνο Deutsche Bank-Pimco-Allianz

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως η Deutsche Bank έφτασε σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές και για το σκάνδαλο της χειραγώγησης της τιμής του χρυσού, ενώ ήταν ανεμειγμένη και στην υπόθεση χειραγώγησης του Libor και παραγώγων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version