Αμυντικό πακέτο 14+500 εκατ. στις ΦΙλιππίνες από την Κίνα

Αμυντικό πακέτο 14+500 εκατ.  στις ΦΙλιππίνες από την Κίνα

Σε φάση ουσιαστικής αναδιάταξης ισορροπιών βρίσκεται η περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας καθώς οι Φιλιππίνες προσεγγίζουν με ταχύτητα την Κίνα ενώ κόβουν συνεκτικούς κρίκους με τις ΗΠΑ.

[graphiq id=”wxxmpsLA1" title=”Τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Νότια ΣΙνική Θάλασσα” width=”700" height=”564" url=”https://w.graphiq.com/w/wxxmpsLA1" ]

Μετά την πρόσφατη αναστολή της χορήγησης της αμερικανικής οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς τις Φιλιππίνες και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, το Πεκίνο δράττεται της ευκαιρίας προσφέροντας ένα μικρό πακέτο εξοπλισμού σκαφών και μικρών όπλων ύψους 14 εκατ. στη Μανίλα.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

[graphiq[graphiq id=”jeS2q7S6Lrf” title=”Η αποδοχή της πολιτικής Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες” width=”700" height=”521" url=”https://w.graphiq.com/w/jeS2q7S6Lrf” ]Παράλληλα, όπως ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Delfin Lorenzana το Πεκίνο θα έχει παράσχει επιπλέον μηχανισμό αμυντικής στήριξης 500 εκατ. προς τις Φιλιππίνες, στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε κατά των καρτέλ ναρκωτικών.

Η απόφαση των Φιλιππίνων να εγκαταλείψουν τον αμερικανικό άξονα μετά από μακρά οικονομική και αμυντική συνεργασία ανατρέπει τα δεδομένα στην περιοχή, περιορίζοντας αισθητά το ρόλο των ΗΠΑ και δίνοντας στο Πεκίνο τον απαραίτητο χώρο για να συνεχίσει την οικοδόμηση των τεχνητών νησιών και τον εξοπλισμό τους.

Διαβάστε  Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται