Γερμανία: Η αστυνομία σκότωσε αθώο, συνέλαβε αθώο

Γερμανία: Η αστυνομία σκότωσε αθώο, συνέλαβε αθώο

Δυο ολέθρια λάθη έκανε η αστυνομία της Γερμανίας αποδεικνύοντας ότι δεν είναι σε θέση να χειριστεί κρίσιμες καταστάσεις, ενώ καθίσταται προφανές ότι η πολιτική πίεση στη χώρα είναι ασφυκτική. Αφενός οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν μέσα στο όχημα τον συνοδηγό, πραγματικό οδηγό του οχήματος, ο οποίος είχε απαχθεί και τελικά συνέλλαβαν και λάθος ένοχο.

Ο πανικός, η πίεση από πολιτικούς και media και η έλλειψη πληροφοριών οδήγησαν τη γερμανική αστυνομία σε παταγώδες λάθος, τη σύλληψη αθώου μετανάστη, ενώ ο πραγματικός δράστης κυκλοφορεί ακόη ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Βρήκαν τον οδηγό, ψάχνουν κίνητρο

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην αγορά, όμως σήμερα το μεσημέρι αποδείχθηκε πως δεν ήταν ο δράστης. Πηγή από την γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος και οπλισμένος, καθώς διέφυγε από το σημείο του χτυπήματος.

Διαβάστε  Η Γερμανία ισχυροποιείται, εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο 23χρονος Πακιστανός, που ονομάζεται Naved B και γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993, έφτασε στην Γερμανία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, διαμέσου της Βαλκανικής Οδού, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες τον έχουν καταγράψει ως πρόσφυγα στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η “Tagesspiegel” αναφέρει ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές, αλλά δεν υπήρχε σε καμία λίστα ύποπτων τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου διαμένουν περίπου 5.000 μετανάστες και είναι σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση – σκούπα των γερμανικών αρχών.

Διαβάστε  Ανησυχία από την κάμψη των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση προς το παρόν, αν και ιδίως αμερικανικά μέσα ανέφεραν από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο φορτηγό εντοπίστηκε νεκρός από πυροβολισμό ένας άντρας πολωνικής καταγωγής, στην θέση του συνοδηγού. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές πρόκειται για τον «νόμιμο» οδηγό του οχήματος, έναν 37χρονο Πολωνό, που πιθανότατα έπεσε θύμα του δράστη.

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατική ενέργεια το φορτηγό, λέει η Μέρκελ

Ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό δήλωσε πως ο εν λόγω οδηγός επρόκειτο να βρίσκεται στο Βερολίνο το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να παραδώσει φορτίο χάλυβα και πως είχε χάσει τα ίχνη του από τις 4 το απόγευμα.

Διαβάστε  Βουτιά του γερμανικού PMI σε χαμηλά 19μήνου

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος, ενώ τελικά η πορεία του ανακόπηκε από ένα δέντρο. Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων και να παρασύρει δεκάδες άτομα πριν ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και πριν αρχίσει την πορεία θανάτου είχε σβήσει τα φώτα του φορτηγού.