Ιορδανία: Εκτός ελέγχου η κατάταση, 10 νεκροί

Ιορδανία: Εκτός ελέγχου η κατάταση, 10 νεκροί

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκεται η κατάταση στην Ιορδανία καθώς οι νεκροί από τις ένοπλες συγκρούσεις έχουν φτάσει τους 10, μεταξύ των οποίων μια Καναδή τουρίστρια καθώς και αστυνομικοί.

[graphiq id=”6rxuou7ai69" title=”Ιορδανία: Νεκροί από τρομοκρατικές επιθέσεις” width=”700" height=”492" url=”https://w.graphiq.com/w/6rxuou7ai69" ]

Μετά από πολύωρη αστυνομική επιχείρηση σε ιστορικό κάστρο της πόλης σκοτώθηκαν τέσσερις από τους δράστες των επιθέσεων.
Οι επιθέσεις με όπλα σημειώθηκαν στην πόλη Καράκ, έναν τουριστικό προορισμό.
Σύμφωνα με τις ιορδανικές δυνάμεις ασφαλείας, νεκροί είναι επτά αστυνομικοί, μια Καναδή τουρίστρια και δύο Ιορδανοί πολίτες. Άλλοι 27, αστυνομικοί και πολίτες, τραυματίστηκαν.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε πως ότι τέσσερις ένοπλοι που είχαν καταφύγει στο κάστρο μετά τις επιθέσεις σκοτώθηκαν έπειτα από πολύωρη αστυνομική επιχείρηση. Όμως δεν έχει γίνει σαφές εάν οι τέσσερις αυτοί ένοπλοι ήταν οι μόνοι που συμμετείχαν στη σειρά των επιθέσεων που προηγήθηκαν.
Ο Ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε νωρίτερα πως η επιχείρηση των αρχών πλησίαζε στο τέλος της, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ακούγονταν σποραδικά πυρά στην περιοχή όπου βρίσκεται το κάστρο.

Διαβάστε  Βαθαίνει η κρίση Τουρκίας-Γερμανίας, φεύγει τον Ιούλιο η μοίρα από το Ιντσιρλίκ

[graphiq[graphiq id=”igMn1qe3tml” title=”Ιορδανία: Πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις από το 2000" width=”700" height=”567" url=”https://w.graphiq.com/w/igMn1qe3tml” ]– Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε όταν αστυνομικοί μετέβησαν σε σπίτι μετά από κλήση για φωτιά. Όπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, άγνωστοι ένοπλοι που ήταν μέσα στο σπίτι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Διαβάστε  Τέσσερις χώρες βάζουν σε καραντίνα το Κουρδιστάν

– Λίγο αργότερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε άλλη περίπολη, χωρίς να υπαρξουν θύματα.
Την ίδια ώρα, ένοπλοι στο κάστρο της πόλης άνοιξαν πυρ κατά του αστυνομικού τμήματος της πόλης Καράκ, τραυματίζοντας αρκετούς αστυνομικούς και περαστικούς, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι για κάποιο διάστημα άνθρωποι εγκλωβίσθηκαν σε ένα από τα πρώτα επίπεδα του κάστρου όταν οι ένοπλοι βρήκαν εκεί καταφύγιο, αλλά διέψευσε τα περί κράτησης ομήρων που είχε αναφέρει νωρίτερα άλλος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Διαβάστε  Βαθαίνει η κρίση Τουρκίας-Γερμανίας, φεύγει τον Ιούλιο η μοίρα από το Ιντσιρλίκ

Οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν λόγο για «πέντε έως έξι ενόπλους», όμως ο Ιορδανός πρωθυπουργός Χάνι Μούλγι ανέφερε ότι «οι ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει» 10 ένδρες που βρίσκονται οχυρωμένοι στο εσωτερικό του κάστρου του Καράκ, το οποίο περιγράφεται από τους τουριστικούς οδηγούς ως «λαβύρινθος θολωτών δωματίων και ατελείωτων διαδρόμων».