Πράσινο φως από ESM για παροχές Τσίπρα

Πράσινο φως από ESM για παροχές Τσίπρα

Ένα βήμα πίσω κάνει ο ESM στη διαμμάχη με την ελληνική κυβέρνηση, 24 ώρες ακριβώς μετά τη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Κλάους Ρέγκλινγκ να ανακοινώνει μέσω του twitter ότι το πακέτο παροχών δεν αναμένεται να επηρρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η κίνηση αυτή αίρει ουσιασιτικά το βέτο που είχε θέσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναστέλλοντας την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος και προκαλώντας αντιδράσεις σε ολόκληρο το φάσμα από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και εντός της γερμανικής πολιτικής σκηνής και στις ΗΠΑ>

Διαβάστε επίσης: Η Μέρκελ άδειασε τον Σόιμπλε… live

Διαβάστε  Τα μηνύματα της παραίτησης "ρουκέτα" του προέδρου του ΣτΕ

Όπως είχε εγκαίρως επισημάνει το Crisis Monitor η τοποθέτηση της Άγκελα Μέρκελ δηλώνοντας ότι “οι αποφάσεις για την Ελλάδα δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο, αλλά από τους Θεσμούς”, υποβάθμισε την παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς η Κομισιόν είχε ήδη τοποθετηθεί υπέρ του πακέτου του Αλέξη Τσίπρα και το Ευρωκοινοβούλιο ζητούσε το κεφάλι του Γερούν Ντάισελμπλουμ επί πίνακι.

Διαβάστε  Αυξάνονται οι εξαγωγές, συρρικνώνεται το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας ζητάει πίσω τα κλειδιά από τη Μέρκελ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής του ESM στο twitter “το πακέτο παροχών της ελληνικής κυβέρνησης δεν αναμένεται να επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους/ Τώρα οι χώρες-μέλη μπορούν να πράξουν ότι επιθυμούν”.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.