Χαλέπι: Σφαγή, προπαγάνδα και συσκώτιση

Χαλέπι: Σφαγή, προπαγάνδα και συσκώτιση

Η εκκένωση του Χαλεπίου έχει ξεκινήσει και έχει σταματήσει ήδη δυο φορές, πάνω από 8,000 άμαχοι εκτιμάται ότι έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα και αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε τουρκικά νοσοκομεία. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τη ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή καθώς ανεξάρτητοι παρατηρητές δεν υπάρχουν, όπως ούτε και προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι πληροφορίες στα media προέρχονται από πηγές είτε προσκείμενες στους Ρώσους και τον Άσαντ, είτε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τους πρόσφυγες ασπίδα στους Κούρδους

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

[graphiq id=”2aKHzMjw9mZ” title=”Χαλίπι: Οι τελευταίες εξελίξεις” width=”700" height=”403" url=”https://w.graphiq.com/w/2aKHzMjw9mZ” ]

Η πργματικότητα ωστόσο είναι ότι οι νεκροί είναι χιλιάδες και οι περισσότεροι άμαχοι. Ο τρόπος που σκοτώνονται συνήθως άγνωστος καθώς βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Οι βομβαρδισμοί έχουν διαλύσει όμως κάθε ίσχνος υποδομής, η πόλη έχει καταστεί μια Σρεμρπένιτσα της Μέση Ανατολής.

Διαβάστε  Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Τραμπ-Ισραήλ θέλουν να οδηγήσουν το Ιράν στο... "λάθος"

[gra[graphiq id=”da5QmMRBi97" title=”Νεκροί άμαχοι: Το αίμα στα χέρια των αντιπάλων” width=”700" height=”566" url=”https://w.graphiq.com/w/da5QmMRBi97" ]

Σήμερα το πρωί επετεύχθη νέα συμφωνία επετεύχθη για την απομάκρυνση των αμάχων από τις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση στο ανατολικό Χαλέπι, μετά το πάγωμα της διαδικασίας χθες λόγω των απαιτήσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να εκκενωθούν ταυτόχρονα και τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Η είδηση έγινε γνωστή από αξιωματούχο των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων. Ο Αμπού Μπακρ είπε ότι η συμφωνία συμπεριλαμβάνει την εκκένωση των δύο σιιτικών χωριών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο και την πλήρη απομάκρυνση των ανταρτών μαχητών από το ανατολικό Χαλέπι.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή